Takip Et

SON DAKİKA

Tüm gözler bu toplantıda!

13 Nisan 2021, Salı 08:29

     


Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasında kısıtlamalarla ilgili bilgiler konusunda bugün gerçekleşecek Kabine toplantısını işaret etmişti. Bugün yapılacak toplantı sonrası kararlar bekleniyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek durumundayız" dedi.

Bakan Koca, "Ramazan’ın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir diye genel kapsayıcı bir şekilde alternatifli hazırlık yapıldı, öneri yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Kabine toplantısı var. Bu kapsayıcı alternatif önerileri sunmuş olacağız. O çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördükleri halde açıklarlar" diye konuştu. Şimdi gözler Bilim Kurulu’nun önerilerinin görüşüleceği Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevrildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerilerinin görüşüleceği Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak.

YASAK KAPSAMI GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak şekilde, sokağa çıkma kısıtlamasının süre ve kapsamının gözden geçirilmesi, yüksek risk grubundaki illerde 8 ve 12. sınıflar haricinde yüz yüze eğitime ara verilmesi, kademeli mesaiye yeniden geçilmesi konuları gündemin önde gelen maddeleri.

SEYAHAT YASAĞI GELEBİLİR

Ayrıca aşılama oranının yükseltilmesine yönelik yeni tedarik ve uygulama yöntemleri ile başta İstanbul olmak üzere yüksek riskli illerde seyahat yasağı gibi tedbirlerin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Alınacak kararlar Kabine toplantısı sonrası Erdoğan tarafından açıklanacak. 







 
Son Eklenen Haberler