Takip Et

SON DAKİKA

“Bu sene de aynı hizmeti vermek istiyoruz”

13 Nisan 2021, Salı 10:59

     


Türk Kızılay Aydın İl Şube Başkanı Mesut Mezkit, “Geçen sene Ramazan ayında hakikaten çok hareketli ve güzel bir faaliyet oldu. İhtiyaç sahiplerinin evlerine kadar sıcak iftar yemeği götürdük. Bu sene de aynı hizmeti vermek istiyoruz ama hayırseverlerin desteği çok önemli” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

tvDEN ekranlarında her Pazartesi akşamı izleyiciyle buluşan moderatörlüğünü Gazeteci Erdal Aydın’ın yaptığı ‘5G1K’ programının konuğu, Türk Kızılay Aydın İl Şube Başkanı Mesut Mezkit oldu. Mezkit, Kızılay Aydın Şubesi olarak şehrin tamamını koordine ettiklerini ve çalışmalarını sıklıkla sürdürdüklerini ifade etti. Aydın’da ihtiyaç sahibi kimse kalmasın diye çabaladıklarını söyleyen Mezkit, “Aydın’da ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmaması için çabalıyoruz. Bizim şubelerimizin kendi içerisinde bir hareket kabiliyeti vardır. Aydın ilini tamamen biz koordine ediyoruz” dedi.

“YARDIMLARIMIZI AYDINLI HAYIRSEVERLERİMİZİN KATKILARIYLA YAPABİLİYORUZ”

Yardım faaliyetlerini hayırseverlerin destekleriyle yaptıklarını belirten Mezkit, “Geçen sene Ramazan ayında hakikaten çok hareketli ve güzel bir faaliyet oldu. İhtiyaç sahiplerinin evlerine kadar sıcak iftar yemeği götürdük. Bu sene de aynı hizmeti vermek istiyoruz ama hayırseverlerin desteği çok önemli. Tabi bu kadarı yetmedi bu anlamda 10 bin gıda kolisini yine evlere gönderdik. Zekâtlar verdik. Geçen yıl 2 bin aileye zekât verdik. 450 TL zekât yardımında bulunduk. O esnada can suyu olması açısından hakikaten çok önemliydi. İnsanların bir anda dükkânları kapandı, gelir kaynakları eridi. Bizim Kızılay olarak buna müdahale etmemiz ve can suyu vermemiz gerekiyordu. Bu anlamda Buharkent’ten Didim’e kadar bu 200 kilometre alandaki bütün insanlara elimizden geldiği kadarıyla ulaşmaya çalıştık. Bunda da en azından muvaffak olduğumuzu düşünüyoruz. Bunun karşılığı olarak ta biz yardımcı oldukça, yardım ettikçe ve vatandaşlarımıza ulaştıkça Aydınlılar bunu gördüler. Aydınlılar bunu gördükçe de yeterli değil, daha fazla bağış olsun dedik. Allah razı olsun Aydınlı hayırseverlerimiz biz dağıttıkça onlar verdiler. Bu şekilde en azından Ramazan ayını bu şekilde geçirdik. Bugüne kadar ki süreçte en azından Türk Kızılay’ı olarak güzel imtihan verdiğimizi düşünüyorum. Bir şeyler yapmaya gayret ettiğimizi düşünüyorum. Tabi biz bunu yaparken Aydınlı hayırseverlerimizin katkılarıyla yapabiliyoruz, yoksa bizim bütün kaynağımız Kızılay” dedi.

‘KIZILAY’ DÜNYANIN EN BÜYÜK İYİLİK HAREKETİ

Kızılay’ın bir kamu kuruluşu olmadığını belirten Mezkit, “Özellikle belirtmek istiyorum, Kızılay bir kamu kuruluşu değildir. Kızılay, aslında diğer STK’lardan fonksiyon olarak bir farkı yok. Dünyanın en büyük iyilik hareketi. Dünyanın en büyük teşkilatı Kızılhaç’tır. Tescillenmiş durumda artık dünyanın en büyük iyilik hareketi olarak nitelendiriyoruz. Dolayısıyla bizim bütün kaynağımız vatandaşlarımız ve hayırseverlerimizdir. Özellikle bu sıralar bazı bürokrat arkadaşlarımız meseleyi tam idrak edemediler. Türk Kızılay’ı, bakanlar kurulu kararıyla 2005 yılında hiç kimseden izin almadan, hiç kimseye sormadan yardım toplama hakkına sahiptir. Bunun özellikle bilinmesi lazım. Neticede bir bağış alınması gerekiyor ise ve bunu vatandaşlara ulaştırmam gerekiyorsa benim de kaynak üretmem lazım. Bizim devletten bir kuruş aldığımız para yok. Bu anlamda daha fazla devletimizin bize verdiği görevi hakkıyla yerine getirebilmek amacıyla devamlı projeler üretiyoruz. Kızılay’ın yaptığı faaliyet ne olursa olsun hep iyiliktir. Tamamen vatandaşların ihtiyaçlarına yöneliktir” diye konuştu.

“DÖRT ŞUBEMİZ VAR”

Mezkit, “Şu anda Aydın’da 4 şubemiz var. Efeler, Nazilli, Söke ve Kuşadası şubelerimiz var. Onlarda 100 bin nüfusun üzerinde olduğu için. İki ilçemizde teşkilatlanmaya giremedik inşallah onları da en kısa sürede halledeceğiz. Çine ile Karacasu kaldı. Diğer ilçelerde arkadaşlarımız var. Bu iki ilçeye kendimiz gidiyoruz. Oradaki ihtiyaç sahipleri insanlara gidiyoruz. Zaten teşkilat yapısının ana gayesi bu. Oradaki ihtiyaç sahipleri bizim ayağımıza gelmesin, oradaki koordinatörümüz temsil vasıtasıyla onlara ulaşsın o şekilde ayaklarına gidelim. Aydın’da ihtiyaç sahipleri mağdur olmasın diye çabalıyoruz. Bizim şubelerimizin kendi içerisinde bir hareket kabiliyeti vardır. Aydın ilini tamamen biz koordine ediyoruz” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler