Takip Et

SON DAKİKA

Tepeli pelikanlar, Doğanbey’deki çalıştayda konuşuldu

13 Mart 2018, Salı 09:10

     


Tepeli pelikan tür koruma eylem planı çalıştayı, Söke’nin Doğanbey Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında yapılan protokol ile Türkiye’nin tür koruma strateji belgesinde yer alan tepeli pelikan, ada doğanı ve ada martısının tür koruma eylem planlarının hazırlanması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Türkiye’deki 5 yaşam alanından birisi olan Büyük Menderes Deltası’nda üreyen tepeli pelikanların karşılaştığı tehditler, yaşadığı sorunlar ve bunlara karşılık alınacak önlemler Doğanbey Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’nde ele alındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Malkoç’un açılış konuşması ile başlayan çalıştay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden uzman Burak Tatar’ın tür eylem planlarının ulusal düzeyde önemi, amacı ve bakanlıkça yapılan çalışmaların özetlemesinin ardından tepeli pelikan tür eylem planı projesi yürütücüleri Ege Üniversitesi Ornitologları Prof. Dr. Mehmet Sıkı ve Doç. Dr. Ortaç Onmuş’un hazırladığı sunumlar ile devam etti. Katılımcıların görüş ve önerileri ile tepeli pelikanın neslini tehdit eden faktörler belirlenerek, çözüm önerileri ve mücadele yöntemlerinin tür koruma eylem planında yer alması konusunda görüş birliğine varıldı.

Çalıştaya, Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın İl Şube Müdürü Özcan Mersin ile şube müdürlüğü teknik personelleri, Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Söke İlçe Jandarma Komutanlığı, Didim ve Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürlükleri, Didim, Kuşadası ve Söke Belediye başkanlıkları, balıkçı kooperatifleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve yörede yaşayan vatandaşlar katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler