Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası için gönüllü olarak hizmete hazır

13 Mart 2018, Salı 18:28

     


 

Kuşadası Belediyesi’nde 2000-2010 yılları arasındaki 10 yıllık süreçte çeşitli birimlerde çalıştıktan sonra 2010’da mimarlık ofisi açan Yüksek Mimar ve Kentsel Tasarım Uzmanı Cumhur Ulusoy, Kuşadası’nın daha güzel, daha yaşanılır bir kente dönüşmesi adına da her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhur Ulusoy Mimarlık’ın 8 yıllık süreç dahilinde her ölçekte pek çok projeyi hayat geçirdiğini söyleyen Yüksek Mimar ve Kentsel Tasarım Uzmanı Ulusoy, “Bir Kuşadalı olarak, uzmanlık alanımızla ilgili şu anda yaşanmakta olan sorunların çözümü, gelecek kuşakların daha yaşanabilir bir kentte yaşamaları adına projeler üretmeye, bilgi ve tecrübelerimizi yaşadığımız kentin hizmetine sunmaya hazırız” dedi. 

“8 YILA PEK ÇOK PROJE SIĞDIRDIK” 

Meslek hayatının ilk yıllarında belediyede çalışmayı isteme nedeninin, okulda öğrendiği bilgileri kendi memleketinde uygulayabilmek olduğunu söyleyen Ulusoy, bu amaç doğrultusunda özveriyle çalışmalarını 10 yıl boyunca sürdürdükten sonra Cumhur Ulusoy Mimarlık bürosunu açtığını ve 8 yıllık süreçte kentte değişik ölçeklerde pek çok başarılı projeye imza attıklarını vurguladı. 

“ESTETİK MEKANLAR YAPILMASINI ÖNEMSİYORUZ” 

“Önceliklerimiz daima mesleki etik kurallar çerçevesinde mimarlığın gereklerini icra etmektir” diyen Ulusoy, “Mimarlık mesleğinin temel kriteri, canlıların ihtiyaçlarını karşılayacak, içinde sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilecekleri estetik mekanlar sunmaktır. Bu mekanların, mimarlığın 3 temel kriteri çerçevesinde sağlam, kullanışlı ve estetik olmasını önemsiyoruz. Mevcut imar planı ve çevre koşulları içerisinde, daha yaşanabilir ve öncekilerden farklı yapılar yapmaya çalışıyor ve müteahhitleri de bu şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi. 

“İMAR PLANLARIMIZ REVİZE EDİLMELİDİR” 

Kuşadası’ndaki yapıların günümüz şartlarına uygun hale getirilmesinin şart olduğunu söyleyen Ulusoy, “Kuşadası’na gelecek olursak, şehirlerin de canlı organizmalar gibi yaşayan ve değişen yapılar olduğu gerçeği doğrultusunda, Kuşadası’nda da, önceden yapılmış planların günümüz şartlarına, beklentilerine uyumlu hale getirilmesi gerekliliği çok açıktır. Giderek önem kazanan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının ön plana çıktığı, güneş gibi oldukça şanslı olduğumuz bir enerji kaynağının daha verimli kullanıldığı, Ege Denizi’nden esen imbat ve meltem rüzgarları gibi doğal potansiyellerin değerlendirildiği, denizlerimizden, kıyılarımızdan herkesin daha adaletli faydalanabilmesinin sağlandığı, kent merkezinin daha büyük oranda yaya kullanımına bırakıldığı, engelli, yaşlı ve çocukların da düşünüldüğü, yeterli yeşil alanların ayrıldığı, taşıt trafiğinin büyük oranda şehir merkezi dışına çıkarıldığı, şu anki merkez dışında yeni bir yerleşim alanı oluşturularak nüfus ve taşıt yoğunluğunun azaltıldığı, çevre dostu toplu taşıma araçlarının kullanıldığı, bisiklet yollarının ayrıldığı yeni bir plan, yaşadığımız çevrenin sahip olduğu potansiyellerden daha fazla yararlanabilmemizi sağlayacak, çok daha yaşanılabilir bir kente kavuşmamızı sağlayacaktır” dedi. 

“HEDEFİMİZ DAHA GÜZEL BİR KUŞADASI BIRAKABİLMEK” 

Mimarlık mesleğinin tek başına icra edilebilen bir meslek olmadığını ve aynı zamanda ekip çalışması da gerektirdiğini kaydeden Ulusoy, “Siyasal, toplumsal, ekonomik, mühendislik ve planlama boyutları var. Mimarlık mesleğinin icra edileceği alan yani imar parselleri, halk tarafından seçilmiş temsilciler olan belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve şehir plancıları tarafından yapılaşma koşulları, ulaşım aksları, sosyal donatı alanları belirlenmiş ve şekillendirilmiş imar planları ile oluşturulmuş halde. Mimarlara bir kumaş biçilmiş oluyor, o kumaştan elbise dikiyoruz. Size verilen kumaş sağlıklı değilse sizin dikeceğiniz elbise de çok sağlıklı olmuyor. Benim geleceğe dönük düşüncem, almış olduğum mimarlık ve şehir planlama eğitimleri ile ilgili olarak yaşadığımız şehrin planlama, kentsel tasarım ve mimarlık yoluyla daha yaşanabilir hale getirilmesi için atılacak adımlara, girişilecek çalışmalara katkı sağlamak, çocuklarımıza daha güzel bir Kuşadası bırakabilmek” diye konuştu. 

“KUŞADASI İÇİN GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMETE HAZIRIM” 

Yurtdışında birçok kentin hiçbir potansiyeli olmadığı halde akılcı planlandığı için cazibe merkezi haline dönüştüğünü söyleyen Ulusoy, doğru ve akılcı planlama ile Kuşadası’nın da Türkiye’de ve dünyada çok daha tanınan, beğenilen, örnek gösterilen bir konuma gelebileceğini, umutsuz olmamak gerektiğini vurguladı. Kuşadası’ndaki yapılaşma ve kentleşme sorununun çözümü konusunda bilgi ve tecrübesini sunmaya hazır olduğunu da söyleyen Ulusoy, “Kuşadası’nda sorunların çözümü noktasında sürekli zorluklardan bahsedilip adım atılamıyor. Merkezi yönetimin farklı, büyükşehir ve ilçe belediyesinin farklı partilerden olmasının bazı çözümleri zorlaştığından bahsediliyor ama ülke hepimizin ülkesi ve doğruların yapılmasına siyasi görüşler engel olmamalıdır. Biz siyasetin dışındaki insanlar olarak böyle düşünüyoruz. Herhangi bir unvan veya iltifat beklentimiz olmadan doğup büyüdüğümüz, yaşadığımız şehrin sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya hazırız. Kuşadası için gönüllü olarak hizmete her zaman hazırım” dedi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler