Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlıları "Kokoreç Kafe" konseptiyle buluşturuyor

13 Şubat 2019, Çarşamba 15:37

     


Efeler’de açılan Esra Kuyu Kokoreç Aydınlıları farklı bir konseptle buluşturuyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Resmi açılışını 11 Şubat’ta Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın’ın gerçekleştirdiği, yaklaşık 10 gündür faaliyette olan Esra Kuyu Kokoreç “Kokoreç kafe” konseptini Aydın'lılarla buluşturdu.

Farklı sektörlerde çalışan ve ortak bir hedef için bir araya gelen Yavuz Kayalık(38), Hamit Turgut(39) ve Ümit Kabak(37), “Kalitenin ve hijyenin ön planda olduğu farklı bir bakış açısıyla Aydın halkına hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Mis kokar, tok tutar sloganımızla akıllarda iz bırakacağız.” şeklinde konuştu.

Aydın-İncirliova Karayolu Kuyulu Kavşağı'nda açılan Esra Kuyu Kokoreç ortaklarından evli ve 1 kız çocuğu babası olan Hamit Turgut (39), “İki yıldır böyle bir planımız vardı. Aydın’a farklı bir konsept getirmeyi hedefliyoruz. Mekanın konum olarak insanların rahatlıkla ulaşabilecekleri bir yerde olmasına, müşterilerimizin aileleriyle gelip vakit geçirebilecekleri bir ortam olmasına ve kokoreç dışında başka alternatifleri barındıran bir mekan haline getirmeye özen gösterdik. Kokoreç kafe olarak nitelendirdiğimiz konseptimizle Aydın’ın farklı mahallelerinde ve ilçelerinde aktif olarak müşterilerimize hitap etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Ortaklık dışında da arkadaş olduklarını dile getiren Esra Kuyu Kokoreç ortaklarından evli ve iki çocuk babası Yavuz Kayalık, “Aslında bu fikir hemen hemen 2 yıldır vardı fakat bir türlü hayata geçmemişti. Konum olarak uygun bulduğumuz bir yer olduğu için hızlandırmaya karar verdik. Meslek olarak işin içerisinde olmam sebebiyle arkadaşlarımla birlikte artık bu işi artık bizim yapmamız gerektiğini düşündük. Kokoreç imalatçısı olarak birçok müşterim var ama hem kokoreç hem de farklı alternatifler sunan bir mekan yok. Ailece gidip kokoreç yiyebileceğiniz bir kafe ortamı sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Kuyu kokoreç fikrinin ilk olarak Nazilli'de bir müşterisinin aklına geldiğini dile getiren Yavuz, daha kaliteli hizmeti nasıl sunabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Ana konseptimiz kokoreç olacak; fakat uykuluk, sucuk, köfte, çorba ve kabak tatlısıyla kokoreççilikte farklı bir soluk yaratmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftada sadece iki gün kuzu kokoreç yaptıklarını söyleyen Turgut, “Aydın genelinde kuzu kokoreçten ziyade dana kokoreç yapılıyor. Biz de danayla kuzuyu karışık olarak sunuyoruz. Kuzu fiyatlarında belli bir maliyet altına düşemediğimiz için kuzu tedarikinde de sıkıntı yaşama ihtimalimiz oluyor. Bu yüzden ilk aşamada sadece haftada iki gün kuzu kokoreç yapmayı doğru bulduk. Fakat müşterilerimizin talepleri doğrultusunda günleri artırma yoluna gidebiliriz.” dedi.

Kendilerini diğer kokoreç mekanlarından ayıran bir diğer özelliğin yiyecekleri menü olarak müşterilere sunmaları olduğunu sözlerine ekleyen Yavuz, “Ekmek arası kokoreç anlayışının dışında porsiyon şeklinde de müşterilerimize servis ediyoruz. Ayrıca közde çay ve kahve hizmetimiz de mevcut. İleriki süreçte sabah kahvaltısıyla müşterilerimize hizmet vermenin dışında, çocuk oyun alanları olan bir mekan haline getirmeyi planlıyoruz. Esra Kuyu Kokoreç olarak her anlamda Aydınlıları kokoreç kafe konseptiyle buluşturmayı ve yeni şubeler açmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. (CEREN AKBAŞ)







 
Son Eklenen Haberler