Takip Et

SON DAKİKA

"14 Şubat'ta vatan sevdalıları da unutulmamalı"

13 Şubat 2018, Salı 20:20

     


Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği yöneticileri, Aziz Valentine tarafından ilan edilen 14 Şubat Sevgililer Günü'nün düzenli olarak kutlanırken, vatan aşkı ile canını feda eden şehitlerin de her gün hatırlanması gerektiğini ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği Başkanı Abdurrahman Gümüş ile Dernek Kurucu Başkanı Sefa Özcan Gebeş ve dernek yöneticileri, Atça Mahalle Muhtarı Olgun Belci, mahallede bulunan Şehitler Abidesi'nde şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

 

Bugüne kadar Atça'dan 4 şehit verildiğini, tüm şehitleri anmanın kendileri için bir görev olduğunu söyleyen Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği Başkanı Abdurrahman Gümüş, vatan için canını feda eden şehitlerin her gün hatırlanması gerektiğini ifade etti. Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda dün itibariyle toplam 31 şehit olduğunu anımsatan Gümüş, şehitleri anmanın 14 Şubat sevgililer gününü özel olarak kutlanmak kadar önemli olduğunu vurguladı ve "Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. İnşallah bizden razıdırlar" dedi. Atça Mahalle Muhtarı Olgun Belci şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okuduklarını söyleyerek tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

 

Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği Kurucu Başkanı Sefa Özcan Gebeş, 14 Şubat'ın Aziz Valentine anlayışı olduğunu ve bunun 'Sevgililer Günü' olarak kabul gördüğünü ifade etti. Gebeş, "Yavukluluk olarak yörüklerin göçer çadırlarında oyalı ve desenli mendillerin anlamı, dili olduğunu daha önce de söylemiştik. 14 Şubat Sevgililer günü kabul görürken, Çin Seddi'nden Balkanlara uzanan Türk'ün ayak bastığı bu coğrafyada cedden toruna vatan bildikleri toprakları kendilerine sevgili edinerek canlarını hiçe saymış ve şehadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah şefaatlerinden mahrum etmesin. Sevgililer Günü sadece bir gün değil, gönüllerde her gün sevenlerin yer bulduğu önem gereğince kutlanmalı. Yavuklu, ana veyahut evlat, hatta vatanı sevmek ötesinde sevgili edinmek herkese nasip olmuyor. Şehitlerimizin vatan sevgilerine nişane oldukları şehitlik mertebesi, en üstün Allah'u Teala tarafından takılmış bir madalyadır. Bizler de Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği olarak karınca misali yerleşkemizde vatanı için şehit düşmüş kardeşlerimizi anıyoruz. Ayrıca, tüm güvenlik kuvvetlerimize Allah güç versin, yar ve yardımcıları olsun diyoruz" diye konuştu.

 

Dernek üyesi Selda Ceylan ise, "Bizler de anne olarak evlatlarımızı vatan savunmasına gönderirken, şehitlik mertebesinde ödüllendirilmelerini elbette isteriz. Ancak, artık anneler de daha fazla ağlamasınlar" ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler