Takip Et

SON DAKİKA

Ünal yeniden başkan seçildi, rakibi salonu terk etti

13 Şubat 2016, Cumartesi 14:12

     


Koçarlı esnafının başkanı değişmedi. Koçarlı Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu’nda Abdullah Ünal 347 oyla yeniden başkan seçildi, rakibi Hüseyin Yaman kapalı oylama isteği kabul olmadığı için salonu terk etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı Esnaf Sanatkârlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu, Belediye Düğün Salonu’nda 682 üyeden 541’inin katılımıyla gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Muğla’nın Fethiye İlçesi Esnaf Kefalet ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu’nun yaptığı genel kurula, Muğla-Aydın İlleri Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatif Birlik Başkanı Necip Saraç da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından gündem maddelerinin oylamasına geçildi.

Divan Başkanı İsmail Başaoğlu, Türkiye genelinde 900 kooperatifin bulunduğunu, Aydın’da çok iyi durumda olan kooperatiflerden birisinin de Koçarlı olduğunu ve bunun da katılan üyelerden anlaşılabileceğini söyledi.

“ESNAFIN YANINDA OLDUK”

Kooperatif başkanlığını dört dönemdir sürdüren Abdullah Ünal, “Her zaman esnafın yanında yer aldık. Sevgi ve saygıyla herkese eşit davrandık. Hiçbir esnaf üyemize farklı gözle bakmadık. Bu amaçla yeniden aday oldum. Şahsım ve ailem hakkında yapılan yanlış konuşmalar içinde kanuni hakkımı kullanacağım” dedi.

“SORUN ÇÖZMEYE GELİYORUZ”

Esnafın sorunlarının çözümü için aday olduklarını ifade eden Hüseyin Yaman ise “Esnafa sorun değil çözüm getirmek için aday olduk. Hesap soran değil, hesap veren bir yönetim olacağız. Burada oynanan oyunlara asla izin vermeyeceğiz. Biz esnaf olarak gücümüzün farkında değiliz. Kimsenin etkisi altında kalmadan oyunuzu kullanın. Biz kapalı oylama istiyoruz” diye konuştu.

AÇIK OYLAMA OLDU

Konuşmalardan sonra seçimin nasıl yapılacağı konusu oylandı. Genel kurula katılan 541 üyenin 99’u oylamanın kapalı yapılmasından yana oy kaldırırken, 347 üye ise açık yapılması için el kaldırdı. Bunun üzerine Hüseyin Yaman yanlıları, açık oylamanın yanlış olduğu belirterek tepki gösterdiler.

SALONU TERK ETTİ

Seçimin açık oylamayla yapılmasına tepki gösteren Hüseyin Yaman, uygulamanın adil olmadığını savunarak, yönetimiyle birlikte sonucu beklemeden salonu terk etti. Abdullah Ünal, 347 oyla beşinci kez Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Başkanı seçildi.

YÖNETİM KURULU

Abdullah Ünal’ın yönetim kurulunda İlker Aşkın, Hakan Topçu, Özer Aydın, Erkan Sakallı olurken, Denetim Kurulu, Ahmet Onay, Mustafa Mamur yer aldı.

Bölge Birlik Temsilcileri ise Abdullah Ünal, İlker Aşkın ve Mustafa Mamur oldu. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler