Takip Et

SON DAKİKA

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi kongreye gitti

13 Şubat 2016, Cumartesi 14:11

     


Efeler’de faaliyet gösteren şehiriçi özel halk otobüslerinin 133 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıma Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen genel kurulda seçim yapılmadı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Divan başkanlığını Kemal Özdemir, katip üyeliklerini Ali Pekgüzel ve Erdoğan Selçuk’un üstlendiği kongre, coşkulu geçti.

Şoförlerin yaşadığı sıkıntılardan söz ederek konuşmasına başlayan Başkan Okan Yalçın, “Hiç kuşkusuz Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifimiz hepimizin ailesini geçindirdiği ve yaşamımızı sürdürebilmemiz için birinci derece gerekli olan en değerli yatırımımız ve varlığımızdır. Bu sebeple hepimiz, elimizden geldiğince mesleğimize sahip çıkmalıyız” dedi.

“AYDIN HALKININ ŞOFÖRLERE BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRDİK”

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yalçın, “Çok önemli ve hassas bir görevi ifa ettiğimizin farkındayız. Yaptığımız çalışmalar sonucunda 65 yaş üstü ve ücretsiz taşınan yolcular için araç başına 750 lira ödeme yapılacak. Bu karar elbette sevindirici. Bir nebze de olsa şoför esnafımıza can suyu olacaktır. Umarız ileriki günlerde bu rakam daha da artar. Getirdiğimiz yeniliklerle vatandaşlarımızın şoför esnafına bakış açısını değiştirdik. Bunların en başında geleni kılık kıyafette yaptığımız düzenleme oldu. Bu konu hakkında çok olumlu dönüşler aldık. Şoför esnaflarımızın belini büken KDV ve araç sigortalarının yüksekliği gibi konuları dosya halinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ve akabinde Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a sunduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şoför esnafımızın sorunlarını gidermek için çalışmalarımız sürecek” dedi.

“SORUMLULUĞUNUZ ÇOK FAZLA”

Kongrede konuşan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Semih Özmeriç, şoför esnafının ağır bir sorumluluk üstlendiğini söyledi. Şoförlere seslenen Özmeriç, “Biliyoruz ki sorumluluğunuz çok fazla. Taşıdığınız insanların can ve mal güvenliğinden birinci derecede sorumlusunuz. Aydınlı şoförler olarak sizlerin bu sorumluluğu lakıyla yerine getirdiğinizi biliyorum. Aydın Şehirci Kooperatifi'nin ayrıca misyonu var. ülkemiz ve taşımacılık sektörü çok hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu değişime ayak uyduramayanlar sistemin dışında kalmaktadır. Bu konuda çalışkan bir kooperatif yönetimi görüyoruz. Teknolojiyi ve yeni çıkan yönetmelikleri inceleyerek kendilerini durmadan yeniliyor. Kurumlarla ortaklaşa çalışma gayreti içinde olan 133 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıma Kooperatifi yönetimine sizlerin adına teşekkür ederim. Kongreniz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Aydın Şoförler Odası Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen 133 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıma Kooperatifi’nin 18’inci Genel Kurulu'na Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Semih Özmeriç, Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Adana, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Karabenli, TES-İŞ Sendikası Başkanı Mustafa Aydın, Aydın Belediye İş Sendikası Başkanı Hidayet Yaman, ASFK Başkanı Mehmet Kıvanç, Bıyıklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salih Kozalı, AGC Başkanı Semra Şener, Nazilli, Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerinin Şehir İçi Minibüs Kooperatifi başkan ve yöneticileri katıldı. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler