Takip Et

SON DAKİKA

Markette 25 pazarda beleş

13 Ocak 2019, Pazar 15:15

     


Son dönemlerde çok konuşulan marketteki poşetlerin ücretli olmasını pazarcılar değerlendirdi. Markette 25 kuruş olan poşetin barkod sistemi olmadığı için pazarlarda ücretsiz olduğunu belirten pazarcılar, "Marketler poşetlerden de para kazanıyor, biz ise poşeti ücretsiz vererek zarar ediyoruz. Ya poşetleri tamamen kaldırsınlar ya da markette de ücretsiz olsun" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Markette 25 kuruşa satılan poşetlerin pazarda barkod sistemi olmadığı için ücretsiz olmasına tepki gösteren pazarcılar, "Ya poşet tamamen kaldırılsın ya da her yerde ücretsiz olsun" dedi. Poşetin pazarda ücretsiz olarak müşteriye verilmesinden zarar ettiklerini belirten pazarcı Ayşen Turan, "Artık gelen müşteri birden fazla poşet ister oldu. Biz de kıramayıp veriyoruz ama zarar ediyoruz. Madem poşetin çevreye zarar verdiği için ücretli olmasına karar verildi, o zaman poşeti tamamen kaldırsınlar" diye konuştu.

PAZARCI POŞETTEN ZARAR EDİYOR
Poşetin ücretli satılmasının yanlış bir uygulama olduğunu belirten Gülizar Yılmaz, "Bir demet maydanoz için bile biz müşteriye poşet veriyoruz. Zaten maydanozun bize bıraktığı kar yok denecek kadar az. Bunun yanına bir de poşet eklenince karımız da ortadan kalkıyor. Çevreye zarar veriyorsa ücretli olarak satmak yerine tamamen kaldırılmalı" dedi.

Markete gelen uygulamanın pazara gelmemesini kınayan pazarcı Önder Timay, "Poşeti kiloyla alıp tezgahımıza getiriyoruz. Bizde barkod sistemi olmadığı için müşteri fazla fazla poşet istiyor. Marketlerin poşet zararı ücretli yapılarak ortadan kalktı. Fakat binbir emekle yapıp tezgahımıza getirdiğimiz ürünlerden zar zor para kazanan bizlere gelen poşet maliyetini kimse düşünmüyor" dedi.

"MARKETTEN DEĞİL PAZARDAN ALIŞVERİŞ YAPIN"
Poşetlerin ücretli olmasından şikayetçi olan vatandaşa poşetin hala ücretsiz olduğu pazardan alışveriş yapmasını öneren pazarcı Sevil Takurçal, "Vatandaş, marketten aldığı ürünler için poşete para vermekten şikayetçi. O yüzden ben herkese alışverişini marketten değil pazardan yapmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler