Takip Et

SON DAKİKA

“Deve güreşlerini dünyaya tanıtacağız”

13 Ocak 2019, Pazar 17:16

     


Deve güreşlerinin Türkiye ve Dünya’ya tanıtılması gerektiğini söyleyen Cumhur İttifakının Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Yöremizin bu kültürünü dünyaya tanıtmamız lazım. Etkinlik alanlarının daha güzel ve kullanışlı olması gerekiyor. Belediye başkanlarımızla birlikte Aydınımıza en iyisini yapmak için birlikte çalışacağız” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Cumhur İttifakı’nın Aydın adayları güreş arenasında boy gösterdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Cumhur İttifakı'nın ilçe belediye başkan adayları ile birlikte Germencik'te 71. ‘incisi düzenlenen Deve Güreşi Festivalini izledi. Adaylara MHP İl Başkanı Burak Pehlivan ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen de eşlik etti. Adaylar ve il başkanları güreş arenasından birlik ve beraberlik mesajları verdi.

“AYDIN İÇİN GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ”

Festival sonunda konuşan Savaş, “ Yöremizin bu kültürünü Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmamız lazım. Etkinlik alanlarının daha güzel olması gerekiyor. Belediye başkanlarımızla birlikte bu yapılan etkinliği daha güzel bir ortama taşımak için çalışacağız. Aydın'ın sorunlarını biliyoruz. Aydın'ın neler istediğini ve ihtiyaçlarına da biliyoruz. Aydın'a hizmet etmekte iddialıyız. Hedeflerimiz büyük. Aydın en iyisini ve güzelini ha ediyor. Biz kollarımızı sıvadık beraber birlik ve beraberlik içerisinde yürüyoruz. Bu zaferi 31 Mart akşamı hep beraber ilan edeceğiz” dedi.

 

FESTİVALLERE DESTEK VERECEĞİZ”

Düzenlenen festivallere eşit oranda destek sunacaklarını kaydeden Germencik Belediyesi Başkanı ve Efeler Belediyesi Adayı MHP’li Ümmet Akın, “ Bazı belediyelerin deve ve boğa güreşlerine destek vermediğini biliyoruz. Biz her festival düzenlemek isteyenlere hangi partiden olursa olsun eşit mesafede olacağız ve desteğimizi sunacağız. Cumhur İttifakı’nın çalışmalarını he birlikte sahada göreceğiz. İyi bir sonuç alacağız” ifadelerini kullandı.

 

“HİZMET VERENİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

“Aydın'a hizmet sunan herkesin başımızın üstünde yeri vardır” diyen AK Parti İl Başkanı Burak Pehlivan da konuşmasında “ İl başkanlarımız ve adaylarımızla birlikte Aydınımıza hizmet için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Allah nasip ederse Aydın en iyi hizmeti alacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin uyumunu en iyi Aydın’da hissedeceğiz. Cumhur İttifakı en iyi sonucu Aydın’da alacaktır” vurgusunda bulundu.

 

MHP İl başkanı Burak Pehlivan da "Yörük kültürünü sürdürmeye devam ediyoruz. Türk milletinin bekasını sürdürmek için elimizden gelen çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

Havanın güneşli olmasını fırsat bilen yaklaşık 5 bin vatandaş festivali izledi. Alanda yer bulamayan bazı vatandaşlar, traktör römorku ile kamyon kasalarında etkinliği takip etti. Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş alandan ayrılırken davul ve zurna çalan ekibe bahşiş verdi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler