Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’a Aşık Veysel Hoşgörü Derneği kuruluyor

13 Ocak 2019, Pazar 19:53

     


Aydın Sivaslılar Derneği mevcut başkan Mukadder Özer ile yola devam dedi. Dernek başkanı Özer, “Şu anda 5 derneğimiz var. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Yakında Aşık Veysel Hoşgörü Derneğini de kuracağız” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler’de bir düğün salonunda düzenlenen kongreye çok sayıda dernek üyesi katılım sağladı. Aydın Sivaslılar Derneği Başkanı Mukadder Özer konuşmasında hoşgörü mesajları verdi. Özer, “15 yıldır Aşık Veysel kültürünü özümsemiş ve benimsemiş bir derneğiz. Aşık Veysel’in Sivaslı olması bizim için bir onurdur. Bugün 7. olağan kongremizi yaptık. Didim, Kuşadası, Söke, Nazilli ilçeleri ve Efeler olmak üzere 5 deneğimiz var. Kongremizden hemen sonra önümüzdeki günlerde Âşık Veysel Hoşgörü Derneği kuracağız. 6 derneğin de birleşmesiyle federasyon kuracağız. Aydın'a nasıl katkı sağlayabiliriz bunu çabasındayız” dedi.

Aydın Sivaslılar Derneği Onursal Başkanı Çetin Şahin de “Sivas sevdalısı olanlar Sivas'a gönül verenler Sivaslı olmasa dahi Sivas’la bir muhabbeti olanlar arasında kaynaşmayı sağlamak, iyi günde kötü günde bir arada bulunmak amacıyla oluşturulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Hizmet gayesi güden bir dernek yapımız var. Zaman içerisinde ilçelere destek vererek dernekleşme faaliyetleri oluşturuldu” diye konuştu. (BUKET KÖSE) 







 
Son Eklenen Haberler