Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası Şoförler Odası'nda Hüsnü Öten, güven tazeledi

13 Ocak 2018, Cumartesi 17:03

     


Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu’nda 658 geçerli oyun 494’ünü alan mevcut başkan Hüsnü Öten, 7. kez Kuşadalı şoförler tarafından başkan seçildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağan genel kurulu, Beyaz Saray Düğün Salonu’nda yapıldı. Mevcut başkan Hüsnü Öten ile Özer Akagündüz’ün başkanlık için yarıştığı seçimlere oda üyesi şoförler büyük ilgi gösterdi. 666 üyenin oy kullandığı seçimlerde Hüsnü Öten 494 oy alarak yeniden başkan seçildi. Diğer aday Özer Akagündüz 164 oy alırken, 8 oy ise geçersiz sayıldı.

 

Seçimler esnasında konuşan Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten, bir camia olduklarını ve parti ile siyaset gözetmediklerini belirterek, “Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Seçimleri artık zor şartlarda yapmaya başladık. Çünkü Kuşadası turizmle geçinen bir yer. Turizmin durumu, ilk önce bizde belli olur. Geçen yıl 385 gemi gelecekti, 5 gemi geldi. Bu tabiî ki üyelerimizi zora soktu. Ama ülkemizin selameti için biz daha çok zor durumlara katlanırız. Biz cihan harpleri geçirmişiz, Çanakkale Savaşı geçirmişiz, FETÖ belası geçirmişiz. Biz daha çok yük çekeriz, yeter ki ülkemizin huzuru olsun” dedi.

 

“KUŞADASI, OLMAZSA OLMAZ BİR KENT”

Kuşadası’nın Türkiye’nin olmazsa olmazlardan bir yeri olduğunu ifade eden Öten, “Çünkü Efes-Meryemana buraya 15 kilometre mesafede. Dünyada iki din var. Müslümanlarla ilgili Mekke-Medine, Hıristiyanlarla ilgili de Efes-Meryemana. Selçuk’a liman yapılamadığından Kuşadası olmazsa olmaz bir kent. Gemiler yeniden başladığında yeniden mutlu günlere ulaşacağız. O günlerin gelmesinin çok da sürmeyeceğini umuyorum” diye konuştu.

 

“KORSANLARLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Türkiye’nin her şeyi göğüsleyecek kadar el ele verdiğini, kendilerinin de Türkiye’yi sevdiklerini ve hizmet etmekten de gurur duyduklarını kaydeden Hüsnü Öten, şunları söyledi: “Biz hizmetlere doymuyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız hizmetlerin ekonomik değeri, 15 milyona yakın. Biz Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı sıfırdan aldık. 22 senedir ben buradayım ama hiç boş geçirmedik. Bundan sonrasında da boş geçirmeyeceğiz. Önce korsanlarla ilgili mücadelemiz olacak. Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediye Başkanlığı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek yeni bir uygulamaya başlayacağız. En azından yanlış yapanları ortaya çıkarmış olacağız. Hukuki çerçevede cezalandırmalarını sağlayacağız. Cezalar ağır ama herkes kendi işini yapacak. Şoför esnafının hakkını korumak için yeni bir sistem kurduk. Onu uygulamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren de Avrupa’daki fuarlara mutlaka gidip oradaki stantta Kuşadası’ndaki şoför esnafının reklamını yapacağız.”

 

KUŞADALI ŞOFÖRLER, SEVİNÇ YAŞADI

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşayan Kuşadalı şoförler, Başkan Hüsnü Öten’i omuzlara alarak Öten’in 7. dönem başkanlığını kutladı. Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsnü Öten, kendisini bir kez daha başkanlığa layık gören Kuşadası şoför esnafına teşekkür etti. Hüsnü Öten başkanlığındaki Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni yönetim kurulu üyeleri ise Ünal Limoncu, Mehmet Bıyıklı, Muhittin Yeşilova, Sabri Kesen, Kenan Doğan ve Akın Tabak’tan oluştu. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler