Takip Et

SON DAKİKA

"Dandalaz barajını içme suyuna çevirmek Karacasu'ya ihanettir"

13 Ocak 2018, Cumartesi 09:48

     


Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, sulama amaçlı yapımına başlanıp daha sonra içme suyuna dönüştürülmesi planlanan Dandalaz Barajı'nın ilçe için bir dezavantaj olduğunu belirterek, “Barajın içme suyuna çevrilmesi Karacasu için ihanet olur. Kahrını biz çekiyoruz. Nazilli, Kuyucak ise şişeleyip satacak” dedi. Büyükyapıcı, barajın içme suyuna dönüştürülmesinin doğru bir hamle olmadığını iddia ederek, yetkilileri doğru etüt etmeye davet etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

tvDEN ekranlarında her pazartesi yayınlanan 5G1K programına konuk olan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Karacasu’da sulama amaçlı yapımına başlanıp daha sonra içme suyuna çevrilmesi planlanan Dandalaz Barajı'nın birçok hayalini körelttiğini söyledi.

 

“BARAJIN ÜZERİNDE SANDALLARLA GEZECEKTİK”

Dandalaz Barajı'nı Karacasu için bir dezavantaj olarak gördüğünü ifade eden başkan Büyükyapıcı, “Sulama amaçlı başladı. Daha sonra Nazilli içme suyu olarak orayı talep etti. Bu bizim hayallerimizin birçoğunu köreltiyor. Barajın koruma alanı içindeki pek çok hayalimizi yapamayacağımız anlamına geliyor. Barajın kahrını biz çekiyoruz. Tertemiz sularımızı baraja bırakıyoruz. Biz barajdan hiçbir şekilde yararlanamıyoruz. Ne sulama ne de içme suyu olarak. Sulama amaçlı kalsaydı üzerinde sandallarla gezer etrafına piknik alanları yapar, balık tutardık. Bir takım hayallerimiz vardı. Hayallerimizi körelttiği baraj koruma alanındaki yol güzergahında yapmak istediğimiz hiçbir şeye izin verilmiyor” dedi.

 

“HAVZAYI KONTROL ETMEK ÇOK ZOR”

Dandalaz Barajı'nın içme suyu olarak kullanılmasının doğru bir hamle olarak görmediğini savunan başkan Büyükyapıcı, “Ataeğmir’den, Palamutçuk, Işıklar’a kadar oradaki tesisler dahil birçok işletmemiz var. Onların kanalizasyonları baraja akıyor. Yapmış olduğumuz arıtmanın suyunu dahi barajın ilerisine taşımak durumunda kalacağız. Hepsini etkileyecek. Havza o kadar çok geniş ki kontrol etmeniz çok zor. Oysa bu gerekli mi çok iyi değerlendirmek lazım. Üstüne de bir dünya yatırım yapılacak. Oysa bunu talep eden Nazilli, Horsunlu, Kuyucak, kaynak sularını şişeleyip satıyorlar. Ben Karacasu’da içme suyu kalitesindeki kaynak sularımı vatandaşıma sulama amaçlı verirken, Nazilli’nin, Kuyucak’ın buralardaki kaynak sularını şişeleyip satmasına sonrada Karacasu’daki barajın suyuna talip olmasına çok içerliyorum” diyerek, bu konuda doğru hamlenin yapılması gerektiğini söyledi.

 

“BİRİLERİ ŞİŞELEYİP SATACAK KAHRINI BEN ÇEKECEĞİM”

Barajın içme suyuna dönüştürülmesinin doğru bir adım olmadığını ve bunun Karacasu’ya yapılmış bir ihanet olarak gördüğünü kaydeden Başkan Büyükyapıcı, “Bu kadar kaynak suyu varken biriler şişeleyip satacak, kahrını ben çekeceğim. Bu biraz bana ağır geliyor. Burada doğru adımın atılması gerekiyor. Bize göre buranın içme suyuna çevrilmesi yakın tarihte ihtiyaç duyulacak bir şey değil. Bu kadar kaynak suyumuz varken buradaki halkın birikmiş, kirli sudan kullanacağını yüreğimde el vermiyor. Bu Karacasu için adeta ihanet gibi geliyor. Bana göre ihtiyaç yok doğru tespitin yapılması lazım” diye konuştu.

 

“KARACASU’NUN BU İŞKENCEYİ ÇEKMEMESİ GEREKİYOR”

Bunun doğru etüt edilmesi gerektiğinin altını çizen Büyükyapıcı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şişeleyip su satarken birikmiş sudan su verebilir misiniz? Bir sürü tesis var. Havza çok geniş. Yerleşim yerleri kanalizasyonları buraya boşalıyor. Hadi Karacasu’da aldım ötekiler ne olacak. Birbirimizi kandırmanın anlamı yok. İşte deşarj ediyoruz, sulamaya veriyoruz diyorlar. Hikâye bunlar. Haydi, yazın sulamaya veriyorsun da kışın ne oluyor. Karacasu bu işkenceyi çekmemesi gerekiyor. Doğru etüt edilmeli. Bir sürü kaynak suyumuz var. O güzellikten yararlanmamız gerekiyor” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler