Takip Et

SON DAKİKA

Erdem: Keşke Selçuk Aydın'la birleştirilse

12 Kasım 2016, Cumartesi 11:39

     


Kuşadası'ndaki taksicilerin Efes, Meryemana sorununun çözülmesinden sonra taksi şoförlerini ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, sıkıntının aşılması sırasında yaşanan süreci anlattı. Yaşanan sorunu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile bire bir görüştüğünü belirten Erdem, "Görüşme sırasında latife olarak Ulaştırma Bakanımıza Selçuk'un Aydın'a bağlanmasının çok güzel olacağını söyledim. Fakat her şakanın altında mutlaka bir ciddiyet de vardır" dedi.

Erdem'in bu sözleri Söke, Selçuk, Kuşadası ve Didim'den oluşan bir turizm ilinin oluşturulması yönünde çalışmalar olduğu yönündeki söylentilerin tekrarlanmasına neden oldu. Erdem, konuşmasında, Selçuk, Pamucak Sahili ve Aydın'ın bir bütün olarak çok güzel durduğunu belirtti.

"SORUNUN ÇÖZÜLMESİ TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Taksicilerin yaşadığı sorunun çözülmesinin Türkiye'nin imajı ve Kuşadası turizmi için önemli olduğunu ifade eden Mehmet Erdem, "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatlarıyla bu sorunun çözülmesi yönünde çaba harcadık. Kuşadası'ndan gelen taksici arkadaşlarımızla ilgili makamları ziyaret ettik. Biz sorunu biliyorduk. Bu sorun taksicilerin ötesinde, Kuşadası ve Türkiye turizmini ilgilendiren bir konu. Kuşadası'nın ve kruvaziyer turizminin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Yaşanan bu olumsuz gelişmeler ise turizmi kötü etkileyen unsurlardı. Tüm bu süreci bakanımıza anlattık. Bakanımız da konuyu çok iyi anlayarak, çözüm için gerekli adımları attı. Karayolları Genel Müdürümüz de konunun yakından takipçisi oldu ve sorunu çözüme kavuşturduk. Bizim asla Selçuk taksicileriyle çekişme niyetimiz söz konusu değil. Selçuk'taki taksici de Kuşadası'ndaki taksici de bizim vatandaşımızdır. Bu sorunun çözüme kavuşturulmasındaki en önemli sebep ise turizmdir" dedi.

"KANUNDAN KAYNAKLI BİR SIKINTI DEĞİLDİR"

Erdem, "Yaşanan sıkıntı kanundan kaynaklı değildir. Çünkü kanunlar bölgeye veya kişiye bağlı olarak çıkmaz. Burada yaşanan sorun ise, Türkiye'de uygulanan kanunun sonucudur. Bu hüküm, uygulama açısından yanlış değildir. Fakat Efes, Meryem Ana ve Kuşadası'ndaki kruvaziyer turizmi özel bir durumdur. Biz de bunu göz önünde bulundurarak çalışmada bulunduk. Her şeyi kanuna bağlamak doğru değildir. Bizim de son zamanlarda anayasa konusunda anlatmak istediğimiz de tam olarak bunlardır. Çünkü anayasada bir sürü madde ve mevzuat var. Bu sebepten dolayı da bürokrasinin tıkandığı noktalar oluyor. Mecliste bir maddelik kanunun çıkması için saatlerce zaman harcanıyor. Bunların önüne geçilmesi için anayasada bir düzenlemenin yapılması şarttır" diye konuştu. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler