Takip Et

SON DAKİKA

D-Marin Kids ve TURMEPA “Marina Eğitimleri” Projesi ile Didim’de

12 Kasım 2016, Cumartesi 15:12

     


*Çocuklar: “Fark Ettim! Denizlerimiz bizim oksijen kaynağımız” diyecek

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

D-Marin Kids ve TURMEPA işbirliği ile hayata geçirilen “Marina Eğitimleri” projesiyle çocuklar, denizdeki yaşamı ve denizlerin geleceğini kurtarmayı öğrenecek. Proje üçüncü ayağında Didim’in Balat ve Akköy ilkokullarına gelerek çocuklara eğitim verecek.

Çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen D-Marin Kids ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucaklandığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 22 yıldır hizmet veren TURMEPA, çocuklar için bir araya geldi. D-Marin Kids ve TURMEPA Dalaman, Bodrum ve Didim’de köy ilkokullarındaki çocuklar için başlattığı “Marina Eğitimleri” projesi,kapsamında 14-16 Kasım tarihlerinde Balat ve Akköy ilkokullarında eğitim alan olan çocuklar, üçüncü gün D-Marin Didim’e gelerek deniz ve marina hayatına dair bilgiler edinecek.

ÖĞRENİRKEN EĞLENECEKLER

“Marina Eğitimleri” ile gerçekleştirilecek okul eğitimleri, mentorlar eşliğinde marina gezileri, proje çalışmaları, yarışma ve ödüllerle dolu bir içerikten oluşuyor. Projenin amacının, eğitimlerin sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara bakış açısına ışık tutmak ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmesini sağlamak olduğu belirtildi. D-Marin bünyesinde yer alan Turgutreis, Didim ve Göcek marinalarının bulunduğu illerde pilot bölge olarak seçilen okullarda yürütülen proje, ilk yılında 300 çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Dalaman’da bulunan Şerefler İlkokulu’nda 1 Kasım 2016 tarihinde başlayan proje, toplamda 6 köy okulunu dolaşarak Didim Akköy İlkokulu’nda son bulacak.

“FARK ETTİM! DENİZLERİMİZ BİZİM OKSİJEN KAYNAĞIMIZ”

Marina Eğitimleri projesi kapsamında çocuklar ayrıca bir projenin nasıl yapılacağı ve hayata nasıl geçirileceği konusunda eğitiliyor. Proje yapmayı öğrenen çocuklar kendi projelerini yaratarak, ödül kazanacaklar. Bu yarışma ile çocuklar bir bilim insanı gibi düşünerek, yeni fikirler, projeler üretecek. Çocuklar, programla birlikte yaratıcı ve akılcı düşünme, sorgulama, çözüm odaklı olma, keşfetme ve paylaşma becerilerini geliştirmeyi öğrenecek. Hazırlayacakları proje ile denizlerin temiz kalması için fikirlerini sunacak olan çocuklar, öncelikle denizlerde yaşanan sorunları araştırarak bu sorunların başta deniz yaşamına, daha sonra da deniz dışında yaşayan canlılara ve insan yaşamına nasıl zarar verdiğini sorgulayacaklar. Çocuklara denizi anlatmanın yanı sıra denizle buluşturmayı da amaçlayan “Marina Eğitimleri” projesi kapsamında, çocuklar D-Marin’lere de ziyaretlerde bulunacaklar. D-Marin çalışanlarının mentorluk yapacağı gezide, çocuklar deniz ve marina hayatına dair bilgiler edinecek. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler