Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ'de ‘Batı Dışı Yaklaşımlar’ konuşuldu

12 Ekim 2018, Cuma 14:30

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teori ve Pratikte Siyasal İletişim Sempozyumu’nda, ‘Batı Dışı Yaklaşımlar’ konusu ele alındı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ADÜ ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi‘nin işbirliği ile düzenlenen Teori ve Pratikte Uluslararası Siyasal İletişim, Batı Dışı Yaklaşımlar Sempozyumu’nda, batı merkezli siyasal iletişim çalışmalarının yoğunluğunda kaybolan, batı dışı siyasal tarihi betimleyen çalışmaların eksikliği konuşuldu.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren ADÜ Rektörü Cavit Bircan, 1992 yılında kurulan ADÜ’nün 60 bine yakın öğrencisiyle hızla büyüdüğünü ve 5 bin personel ile hizmet verdiklerini söyledi. Bircan, Saraybosna Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilen sempozyuma önemsediklerini ve iş birlikteliğinin devam ettirileceğini belirtti.

“BUNA EMİN MİSİNİZ?”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, siyasal iletişimin önemini vurgulayarak, “Ülke olarak, İslam coğrafyası olarak bizim becerebildiğimizi söyleyebileceğim bir şey değil doğrusu. Siyasal iletişim nasıl kurgulayacaksak aslında ona yardımları olacak bir sempozyum olmasını diliyorum. Sempozyumun başlığı batı dışı yaklaşımlar, buna emin misiniz? demek istiyorum. Adamlar siyasal iletişimde çok başarılı. Türk medeniyetinin dünyaya tanıtılması için siyasal iletişim tekniklerinin geliştirilmesi gerekmekte, Sempozyumda bu konuların mutlaka ele alınmasını temenni ediyor ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BUNUN EN ÖNEMLİ İKİ ÖRNEĞİDİR”

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, çağımız ve yaşam biçimlerimizi şekillendiren iletişim olgusunun, tarih boyunca insanın yeme içme gibi temel ihtiyacı haline geldiğini ifade etti. Yavuz, “Son yüzyılda neredeyse tüm dünyada monarşik düzenlerin yıkılıp yerine demokratik düzenlerin kurulması, yeni aktör aday olan politikacıları zaruri bir ihtiyaç tayin etmiştir. Toplumuna ve kendisine doğru ve stratejik şekilde ifade edebilme, toplumun beklenti ve ihtiyaçlarını iyi anlamak, toplumu tanımak, bunlar doğrultusunda stratetik kitle iletişimini etkin kullanılması gerekmektedir. Dünya siyasetinin ve ülkemizin son 50 yılını incelediğimizde liderlerin ve siyasi aktörlerin toplum iletişim araçlarını kullanış şekliyle başarısının her zaman doğru orantılı olduğunu gördük. Bu bağlamda Bosna Hersek’te suskunluk sarmallarını ceza evinde yazdığı kitaplarla yırtıp atan ve davasının haklılığını tüm dünyaya aktaran Aliya, 15 Temmuz gecesi bağlandığı canlı yayınla koca bir milleti hainlere karşı dik durmaya davet eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunun en önemli iki örneğidir. Siyasal İletişimde Propaganda kavramının toplumda nasıl karşılık bulduğunu geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde hep birlikte şahit olduk. Halkın yaşam şekli ve alışkanlıkları herkesin değişiyor. Bu değişim kaçınılmaz bir gerçek. Bir siyasetçi olarak söyleyebilirim ki toplumda değişmeyen tek şey bu halkın azmi, inancı ve dik duruşudur. Bu sempozyumun diğer sempozyumlardan kıymetli kılan şey ise yaşanan, yaşanması muhtemel toplumsal olayları batı alışkanlıklarından ziyade binlerce yıllık medeniyetler ekseninin incelenecek olmasıdır” diye konuştu.

Sempozyumun bilimsel sunuşlar kısmında modaretörlüğünü Rektör, Bircan’ın yaptığı bölümde, AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı konuşmacı olarak katıldı. Sempozyuma, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ile Metin Yavuz, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hasan Topaloğlu, ADÜ Rektörü Cavit Bircan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İki gün sürecek olan sempozyumda, İdeolojiler, Siyasal Olaylar, Siyasal Semboller, Siyasal Aktörler, Politik Teori, Kamuoyu, Medya Teorileri, Siyasal İletişim, Siyasal Reklam, Siyasal Halkla İlişkiler, Kamuoyu Araştırmaları, Sosyal Medya, Toplumsal Hareketler, Darbeler ve Uluslararası İlişkiler başlıklarında sunumlar yapılacak. (HATİCE HOŞ)







 
Son Eklenen Haberler