Takip Et

SON DAKİKA

Didimli turizmciler, yemekte bir araya geldi

12 Ekim 2017, Perşembe 13:57

     


Didim Turizm Derneği, turizm sezonunun bitmesinin ardından düzenlediği dostluk ve dayanışma yemeğinde, ilçe protokolü, dernek üyeleri ve Didim’deki turizmcileri bir araya getirdi.

Didim Beach Resort Otel’de verilen yemeğe, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz, Polis Derneği Başkanı Olcay Tiryaki, siyasi parti ilçe başkanları ve turizmciler katıldı. Yemekte konuşan Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz, derneğin 1986 yılında başladığı hizmet ve tanıtım yarışına, her yeni yönetimin daha bir heyecan ve hevesle devam ettiğini belirterek, “Bugüne kadar derneğimizde görev yapmış olan geçmiş yönetimlerimizin çıtayı yüksek tutmuş olmalarından ötürü yeni yönetim olarak bizler de işimizin zor olduğunu biliyoruz. Ama çıtayı daha yükseğe taşımak adına da bir yarış içerisinde olacağımızın heyecanını taşıyoruz” dedi.

İlçede yıllarca konaklama sektöründe hizmet etmiş tesislerin yıkılıp yerlerine konuklar inşa ediliyor ve küçük ölçekli tesis sayısının her geçen gün azalıyor olsa da Didim’in bir turizm kenti olduğunu ifade eden Cengiz, “Gökyüzünde bu güneş, yeryüzünde bu plajlar ve deniz oldukça turizm kenti olmaya da devam edecektir. Her turizm kentinin ihtiyacı olduğu gibi Didim’in de en büyük ihtiyacı tanıtımdır. Bu konuda gerek kaymakamımızdan, gerek belediye başkanımızdan bizleri yönlendirici, bizlere yardımcı olmaları en büyük dileğimizdir” diye konuştu.

 

TURİZMİ, SPORLA ÖZDEŞLEŞTİRDİ

Didim Kaymakamı Mehmet Tüzöz de Didim Turizm Derneği’nin 1986 yılında faaliyetine başladığını belirterek, “Sivil toplum kuruluşlarını kurmak kolaydır ama sürdürebilmek zordur. Didim Turizm Derneği, bu işi başarmış. Gerçekten enerji, sinerji ve özveriyle bu zamana kadar getirmiş. Dernekte görev alan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Didim’in bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan Türköz, “Ben turizmi, sporla özdeşleştiririm. Çünkü sporda herkes bir şeyler konuşur. Sporcusundan antrenörüne, medyasından sporseverine kadar herkesin söylediği doğrudur. Bazen turizm de öyle. Herkes bir şeyler söyler, herkesin söylediğinin doğruluk payı vardır. Ama asıl sorun turizm sektörüne hizmet verenlerin derdidir. Onların söyledikleri daha önemlidir. Bizde inşallah onların ne sorunları varsa kamu olarak elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandı.

 

“TANITIMA ÖNEM VERMELİYİZ”

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise tanıtıma önem vermeleri gerektiğini kaydederek, şunları söyledi: “Deniz, kum ve güneş her yerde var. Dünyada binlerce destinasyon var. Teknoloji çağının bu kadar ilerlediği günümüzde herhangi bir internet kanalından girip, dünyadaki birçok yere gidebiliyorsunuz. Kendi rezervasyonunuzu kendiniz yapıp, transferleri ayarlayıp, ücretinizi ödeyebiliyorsunuz. Artık bir tur operatörüne ve acenteye de ihtiyacınız olmadan tüm bu işlemleri yapabiliyorsunuz. Önemli olan bu kanallarda yer almaktır.”

 

“TURİZMCİ ZİHNİYETE SAHİP OLMALIYIZ”

Didim Belediyesi olarak iki sene önce ‘Analog’dan Dijital’e geçiş’ adı altında çalıştay düzenlediklerini anımsatan Atabay, “Türkiye’deki turizmin bütün paydaşları ve duayenlerini ilçemizde misafir ettik. Artık bütün oteller, seyahat acenteleri, restoranlar ve barlar gibi turistlere yönelik tüm işletmelerimizin ulaşılabilir olmak için dijital ortamda yerlerini almasını gerekiyor. Didim olarak eksiklerimiz çok. Çevremize baktığımızda birçok turizm ilçesinden geri kaldık. Önce teşhisi iyi koymamız lazım ki, ilerlemeyi ve tedaviyi yapabilelim. Zaman içerisinde bunları aşacağız. Hiçbir şey için geç değil, zor ama imkansız değil. Bunu hep beraber yapmamız lazım. Eğer biz turizm ilçesiysek, ilçede yaşayan herkesin turizmci zihniyete sahip olması gerekiyor” diye konuştu. (EDİZ VERDİOĞLU)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler