Takip Et

SON DAKİKA

Vali Koçak o kahvehaneye kitap bağışlayacak

12 Ekim 2016, Çarşamba 16:36

     


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak Söke’nin Ağaçlı Mahallesi'nde 'Kitap okuyana çay bedava' kampanyası başlatarak kahvehanesine binlerce kitabın gelmesine sağlayan Haluk Yalçınöz’ü ziyaret ederek satranç takımı hediye etti. Vali Koçak, ilerleyen günlerde kahvehaneye kendi kitaplarından vereceğini ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ağalıçlı’da 2014 yılında hizmete açtığı kahvehanede başlattığı, 'Kitap okuyana çay bedava' kampanyası ile adını Türkiye’ye duyuran Haluk Yalçınöz’e bir destek de Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’tan geldi.

Vali Koçak, Söke’ye yaptığı ilk ziyarete Ağaçlı Mahallesi'ndeki kahvehaneden başladı. Kahvehane sahibi Haluk Yalçınöz, Mahalle Muhtarı Mehmet Bilgiç ve vatandaşların karşıladığı Koçak’a seslenen Şerife Karagöz, “Ne kadar babacan Valisiniz. İstanbul’dan buraya gelerek yerleştim. İlk kez bir valinin bu şekilde bir köyde dolaştığını gördüm. Bizim çok hoşumuza gitti. Sizi kutluyorum” dedi.

Vali Koçak daha sonra kahvehaneye ait hatıra defterine, “Haluk Yalınöz tarafından yapılan bu etkinliği, beğeni ile basından öğrendim. Bu anlamda kendisini çalışmalarından dolayı kutluyorum” diye yazdı.

Koçak, “Daha önce Haluk Yalçınöz’le telefon görüşmesi yaptık. Ziyaret ettiğimde ilk gördüğüm duvardaki yazılar da çok önemlidir. Vali olarak buraya kitap bağışında bulunacağım. Hatta kendi kitaplarımdan getireceğim. Kıraathanenin bir anlamı da okuma evi demektir. Çok sigara tüketebilen bir toplum haline geldik. Burası, her haliyle bir köy olmaktan çıkmıştır. Bu kıraathaneyi Türkiye’ye örnek olarak takip etmeleri gerekiyor. Herkesi böyle yerlerde okumaya davet ediyorum. Bir değişimin yaşanması gerekiyor, bu da okumaktan geçiyor. Okumanın da hiçbir zaman yaşı yoktur. Haluk Yalçınöz’ü yaptığı bu girişimden dolayı kutluyorum” dedi.

ŞİİR KİTABI HEDİYE ETTİ

Kahvehane işletmecisi Haluk Yalçınöz ise, “Bizleri ziyaret ederek onurlandırdınız. Çok memnun olduk. Kahvehanemizde bulunan şiir kitaplarından birisini hediye etmek istiyorum. Bugünün anısına olması dileğiyle” dedi. Daha sonra Vali Koçak vatandaşlarla bir araya gelerek sorularını yanıtladı ve sohbet etti. (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler