Takip Et

SON DAKİKA

Toprak kayması mağdurları TBMM'de çare aradı

12 Ekim 2016, Çarşamba 19:09

     


Yaklaşık iki önce Kuşadası Hacı Feyzullah Mahallesi'nde meydana gelen toprak kayması sonucu evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti Aydın milletvekilleri, Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş ile bir araya geldi. Sitelerde yaşayan vatandaşlar adına Ankara'ya giden altı kişilik heyet, yaşadıkları sorunları TBMM'de dile getirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Hacı Feyzullah Mahallesi Mücella Emgin, Dergah Sitesi ve Özgün Evler Sitesi'nde meydana gelen toprak kayması sonucu evlerini boşaltmak zorunda kalan, yaklaşık iki yıldır da bir sonuca ulaşamayan vatandaşlar, TBMM'de AK Parti Aydın milletvekilleri ile bir araya geldi. Defalarca bilirkişinin geldiği, incelemelerin yapıldığı toprak kaymasının yaşandığı bölgede hala sonuçlanan bir durumun olmadığını ve zor durumda olduklarını ifade eden vatandaşlar, konu için çözüm istedi. AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı ve Kuşadası Belediye Meclisi'nin AK Partili Üyesi Tacettin Özden'in de aralarında bulunduğu altı kişilik grup, milletvekilleriyle konunun detayını konuştu. AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem,

Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile konuyu görüşmek üzere randevu talebinde bulundu.

Olay yüzünden vatandaşların zor durumda olduğunu, konunun çözüme kavuşması için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını belirten AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara, "Yaklaşık iki önce meydana gelen toprak kayması yüzünden birçok vatandaş evlerini boşaltmak zorunda kaldı. O günden bu güne yerel yönetimlere de birçok talepte bulundular. Fakat herhangi bir sonuca ulaşılamadığı için bugün TBMM'de milletvekillerimizle bir araya geldik. Vekillerimiz, çözüm için harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılacak görüşmeler sonucunda kendimize bir yol belirleyeceğiz. Zor durumda olan vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. (MEHMET ÇALIK)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler