Takip Et

SON DAKİKA

Ticari araç sahipleri ÖTV indirimi hakkında bilgilendirildi

12 Ekim 2016, Çarşamba 18:05

     


Ticari araçlarda ÖTV indirimini öngören yasanın çıkmasının ardından otomotiv sektörü hareketlendi. Türkiye FIAT bayilerinin Konsey Başkanı ve 2000 Motorlu Taşıtlar Kuşadası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Birinci, yaklaşık 30 kişinin aracını yenilemek için başvuru yaptığı Kuşadası Şoförler Odası'nı ziyaret etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ticari araçlarda ÖTV indirimini sağlayan yasanın çıkmasıyla birlikte şoförlerle birlikte otomobil firmaları da harekete geçti. Türkiye FIAT bayilerinin Konsey Başkanı ve 2000 Motorlu Taşıtlar Kuşadası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Birinci, yasanın sağladığı olanakları ve dikkat edilmesi gereken hususları anlatmak için Kuşadası Şoförler Odası'nda ticari araç sahipleriyle bir araya geldi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, ticari araç sahiplerini rahatlatacak indirimleri anlatan Birinci, "Araç yenilemeyi düşünen arkadaşların yasanın gereklerini iyice öğrenmesi gerekiyor. Çünkü bu indirimlerden yararlanmak için bazı kurallar var. Aracını yenilemek isteyen bir kişi, yeni aracını alıncaya kadar eski aracını satamaz. Bunun yanında aracını yenileyen kişi, eski aracını da en fazla iki yıl içinde satmak zorundadır" dedi.

Kuşadası şoförlerinden araç yenilemeye yönelik ciddi talep geldiğini belirten Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, "Üyelerimizin bilgi sahibi olmaları ve fiyatlar hakkında bilgi edinmeleri amacıyla bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Esnaf Kefalet Kooperatifi ile birlikte de kredi olanağı sağlıyoruz. Üyelerimizin araçlarını en az maliyetle yenilemesi için firmalarla görüşmelerimiz olacaktır" diye konuştu. (MEHMET ÇALIK)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler