Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakam işe, meyhaneleri kapatmakla başladı

12 Ekim 2016, Çarşamba 17:15

     


Karacasu’ya geçici görevle atanan Kaymakamı Murat Atıcı’nın ilk icraatı kadın garson çalıştıran meyhaneleri kapatmak oldu. Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Büyükyapıcı’nın ilçede sosyal yaşam olmadığı için bu tür yerlere de ihtiyaç duyulduğunu dile getirdiği ve bu iş yerlerini tamamen kapatmak yerine ilçe dışına taşınmalarının sağlanarak soruna çözüm getirilebileceğini önerdiği, ancak Kaymakam Atıcı'nın bu teklifi kabul etmediği öğrenildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Elazığ’dan Kaymakam Adayı olarak Karacasu’ya atanan Murat Atıcı, göreve başladığının ilk günü çarşı esnafını gezerek kendini tanıttı. İkinci gününde ilçenin ileri gelenleri ile toplantı yapan Kaymakam Atıcı, Karacasu hakkında bilgi edindi. Vatandaşların şikayetlerini de dinleyen Atıcı, bazı vatandaşların meyhanelerde kadın garson çalıştırılmasından rahatsızlık duyduğunu öğrendi. Yemek yemek için gittiği lokantada da kadın garsonların kıyafetlerinin uygunsuz olduğuna ve müstehcen konuşmalarına tanık olduğu iddia edilen Kaymakam Atıcı, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, esnaf ve ilçenin ileri gelenleri ile toplantı yaptı. Gördüğü manzaralardan duyduğu rahatsızlığı ve halktan gelen şikayetleri gündeme getirdiği öğrenilen Kaymakam Atıcı, kadın garson çalıştıran meyhanelerin işletmecileri çağırarak, pazartesi gününe kadar meyhanelerin kapatılmasını ve ruhsatlarının getirilmesini istedi.

BAŞKANIN ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ KABUL ETMEDİ

Kaymakam Murat Atıcı’nın meyhanelerin kapatma kararı üzerine, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın ilçede sosyal yaşam olmadığı için bu tür yerlere de ihtiyaç duyulduğunu dile getirdiği ve bu iş yerlerini tamamen kapatmak yerine ilçe dışına taşınmalarının sağlanarak soruna çözüm getirilebileceğini önerdiği, ancak kaymakamın bu teklifi kabul etmediği öğrenildi.

EKMEK TEKNEMİZ

Takıl Bar’ın sahibi Nevrez Pekçok, Kaymakam Atıcı’nın ‘‘Meyhaneyi kapatın’’ şeklindeki talimatının doğru olmadığını söyledi. Pekçok, “Gerekirse kadın çalıştırmayız. Bu işletmeyi açmak için 50 bin lira para harcadım. Burası ekmek teknemiz. Kaç kişi ekmek yiyor. Bankadan kredi çekerek mekanı açtım. Kapatırsak ne yaparız?” diye dert yandı.

SIRA DİĞERLERİNE GELİR Mİ?

Kaymakam’ın göreve gelir gelmez hızlı bir başlangıç yaptığı Karacasu’da meyhaneleri kapatma kararı kimilerini memnun ederken, ilçede faaliyet gösteren diğer meyhane işletmecilerinin de bu durumdan rahatsız olduğu sıra kendilerine gelir mi? endişesi taşımaya başladığı öğrenildi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler