Takip Et

SON DAKİKA

Didim Genç İşadamları Derneği kuruldu

12 Ekim 2016, Çarşamba 09:56

     


Didim’deki genç iş adamları, Didim Genç İşadamları Derneği’ni (DİGİAD) kurdu. Başkanlığını Özgür Deniz’in yaptığı dernek, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) bünyesinde faaliyet gösterecek.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuruluş toplantısını D-Marin Didim Yatch Club’da gerçekleştiren Didim Genç İşadamları Derneği’nin başkanlığını Özgür Deniz üstlenirken, toplantıya kurucu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte derneğin kuruluşunda yer alan üyeler katıldı.

DİGİAD Başkanı Özgür Deniz, ilçedeki genç iş adamlarını bir araya getirerek aralarındaki sosyal dayanışmayı artırmak, tanışma ve kaynaşmalarını temin etmek, mesleki, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla hareket ettiklerini söyledi.

Özel ve resmi kuruluşlarla olan ilişkilerin sağlıklı ve düzgün yürütülmesini amaçlayan Didim Genç İşadamları Derneği’nin kurulmasında kendisine destek verenlere teşekkür eden Deniz, “1.dönem yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte üstlendiğimiz bu görevi üyelerimizle birlikte en iyi şekilde sürdüreceğiz. Ticaret Odası, Didim’de sivil toplum kuruluşu olarak tek başına kalmıştır. İkinci bir sivil toplum kuruluşu maalesef şu anda yok” dedi.

“SÖKE GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ ÇOK AKTİF ÇALIŞIYOR”

Söke Genç İşadamları Derneği’nin çok aktif çalıştığını belirten Özgür Deniz, şöyle konuştu: “23-25 Eylül 2016 tarihleri arasında panayır düzenlemişlerdi. Onu çok beğendim. Çünkü panayıra gerek bölge milletvekilleri, gerek yerel idare ve yerel yönetim ilgi göstermişti. Söke bu işi en iyi şekilde yapıyor. Hem şehrin tanıtımı açısından hem ekonomik kültürel açısından, hem de sosyal yardımlaşma açısından başarılı bir şekilde çalışmalar yapıyor. Fakat Didim’de ikinci bir sivil toplum kuruluşu yok. Bugün Didim’de bulunan bütün iş adamlarının hiçbiri bir araya gelemiyor. Örnekleri Aydın, Söke ve Kuşadası’nda olan bir araya gelmelerin Didim’de de olması gerekiyor.”

“BİREYSEL KATKILARA İHTİYAÇ VAR”

Didim Genç İşadamları Derneği’nin etkili olması için herkese önemli görevlerin düştüğünü kaydeden Özgür Deniz, “Derneğimizin kuruluş amacı bir arada olmak. Artık bireyselliğin dışına çıkıp toplu bir şekilde bir kurum olmamız gerekiyor. Didim genç iş adamlarının ilçede daha başarılı olması, daha iyi organizasyonlarda yer alması, daha kurumsal bir yapıya kavuşması için el birliğiyle daha iyi fikirlere ihtiyaç var” diye konuştu.

Herkesin Didim’de iş yaptığını ve ilçeden para kazandığını sözlerine ekleyen Deniz, sözlerini şöyle tamamladı: “Ama bir kurum olarak hiçbir sosyallikle adımız yok. Bizler her ay düzenli olarak toplantılar yapacağız. İlçede elle tutulur bir şey yapmak istiyoruz. Bunun için herkesin katkıları gerekiyor. Kentte çok şey kazandık ama Didim’e bir şey veremedik. Hep bir arada olmak güzel. Bu yapıyı daha sağlıklı bir şekilde, daha iyi fikirlerle büyütmek önemli. Derneğin kuruluşunda yer alan herkese teşekkür ediyorum.”

75 ÜYEYLE KURULDU

75 kişinin kaydıyla kurulan Didim Genç İşadamları Derneği’nin yönetim kurulunda, Özgür Deniz, Mehmet Çelik, İsmet Kartal, Ruşen Çakır, Akın Ergenekon ve Tolga Saylan yer aldı. Görev dağılımının önümüzdeki günlerde yapılacağı, 75 olan üye sayısının da artırılarak 150’ye çıkarılacağı bildirildi. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler