Takip Et

SON DAKİKA

Demokrasi şehidinin adı yaşatılacak

12 Ekim 2016, Çarşamba 16:35

     


Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker’in adı Efeler’deki parkta yaşatılacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Belediyesi tarafından Meşrutiyet Mahallesi , Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan, “Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Parkı ve Manolya Kafeteryası” düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Şehit polis Eker'in annesi Güzel Eker ile babası Nihat Eker de törende hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Şehit Polis Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker, oğlunun Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığını ifade ederek, “15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele baskın yapan FETÖ örgütü ile girilen çatışmada oğlum şehit olmuştur. Adı ne olursa olsun, ülkemizi yok etmeye çalışan terör örgütleriyle çatışmada şehit olan asker ve polisimizin mekanı cennet olsun. Ailelere ve halkımıza başsağlığı diliyorum” dedi.

“İDAM EDİLMELERİNİ İSTİYORUZ”

Şehit babası olarak vatan hainlerinin kimliklerinin silinmesini ve idam edilmesini istediğini kaydeden Eker, “Bunu da hükümetimizin başaracağından eminim. Halk olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla birleşmemizi Yenikapı ruhunun devamını diliyorum. Vatan savunmasında asla taviz verilmeyeceğinin bilinmesini istiyorum. Tek ülke, tek bayrak ve tek millet olarak her türlü göreve hazırım. Belediyemizin parkın ismini oğlumun adını vermesinden dolayı teşekkür ediyorum. Vatan sağolsun” diye konuştu.

“ŞEHİT HABERLERİYLE GÜNE BAŞLIYORUZ”

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ise, “Ülkemizde 15 Temmuz’da bir büyük darbe girişimi yaşadık. Milletimiz bu felaketi kendisini tankların altına atarak önledi. Her güne terör saldırıları ve şehit haberleriyle başlıyoruz. Ülkemizde yaşanan bu terör olayı hala hepimizin büyük dikkatle takip etmesi gereken bir önemde devam ediyor. Elbette devletimiz ve milletimiz bu konu hakkında gereken duyarlılığı 15 Temmuz’da gösterdi. Bundan sonra da göstermeye devam edecek” dedi.

“DEMOKRASİYİ YÜCELTMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Demokrasiyi yüceltmek ve Cumhuriyet’i korumak için herkese görev düştüğünü ifade eden Özakcan, “Yerel yöneticiler olarak yeni kurulan bir belediyeyiz. Bütün birimlerin sıfırdan oluştuğu, oluşturulduğu ama bütün çalışanlarımızın da büyük bir özveriyle, başarıyla, çalışmalarını hizmete dönüştürdüğü Efeler Belediyesi olarak huzurlarınızda bulunuyoruz. Ben bu yönüyle muhtarlarımız başta olmak üzere tüm personelimize yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından dua edildikten sonra kurdele kesilerek parkın açılışı gerçekleşti. Törene; Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İl Emniyet Müdürü Vekili Ali Fuat Akdağ, CHP İl Başkanı Bayram İnci, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler