Takip Et

SON DAKİKA

Atabay: Egemen güçler Ortadoğu'da cetvelle sınır çizmeyi bıraksın

12 Ekim 2016, Çarşamba 09:57

     


Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyelerinin katılımıyla Belçika’da düzenlenen Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası (Open Days) toplantısında, emperyal güçleri, sömürgeci zihniyetten uzaklaşmaya davet etti.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Avrupa Birliği (AB) bünyesinde çeşitli çalışmalar yapmak ve temaslarda bulunmak isteyen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, 10-13 Ekim tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleştirilen Open Days çalıştayına katıldı. Avrupa Parlamentosu Bölgeler Komisyonu tarafından Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen ‘Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası’ toplantısına Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da konuşmacı olarak katıldı. Türkiye’den Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyesi 6 şehrin belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, 30 ülkeden 177 yerel idare de yer aldı.

''BİRLİKTELİK ŞART''

Toplantıda bir konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, bölgede mülteci sorununun önemli bir konu olduğunu belirterek, “Bu sorun sadece Türkiye’nin tek başına çözebileceği bir olay değildir. Avrupa Birliği ile birlikte çalışma yapılması gerekmektedir. Egemen güçlerin Ortadoğu'daki kaynakları sömürmeyi ve cetvelle sınır çizmeyi bırakmaları da sorunun çözümünde etkili olacaktır” dedi. Atabay, yerel yönetimlere kaynak yaratılmasının, kanuni düzenlemeler yapılmasının, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve hükümetin birlikte çalışmalar gerçekleştirmesinin ve ortak hareket edilmesinin önemini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Open Days programına; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karagöz, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Hakan İşcan ve Selçuk Çakır ile belediyelerin dış ilişkiler yetkilileri katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler