Takip Et

SON DAKİKA

Alıcık: Nazilli için yüreğini koymayan Nazilliliyim demesin

12 Ekim 2016, Çarşamba 17:29

     


Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, Nazilli için yüreğini koymayanların kendilerini Nazillili olarak görmemesi gerektiğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hangar Kafe’de basın toplantısı düzenleyen Alıcık, Nazilli’de ve mahallelerinde yapılan yatırımları anlattı.

Geçen ay içerisinde birçok proje ile Ankara’ya gittiğini söyleyen Alıcık, "Bu projeler Nazilli’nin ufkunu açacak. Gerçekleşmesi için de mücadele ediyoruz. Gerçekten hükümet kanadında herkes yardımcı oluyor. Ben de elimden geldiğince koşturuyorum. Benim belediye başkanlığında öğrendiğim bir şey var. Siz belediye başkanı oldum diye oturursanız, hiçbir şey yapamazsınız. Çalışmak, uğraşmak zorundasınız. Yolları aşındırmak zorundasınız" dedi.

İsabeyli’de gölet inşaatının bittiğini, göletin Nazilli Belediyesi'ne ait olduğunu anlatan Alıcık, "Burada inşallah sulama çalışmaları yapacağız. Çiftçilerimiz su ihtiyaçlarını görecek. Su, hayat demek, su olmadığı zaman hiçbir şey yapamıyorsunuz. Nazilli cennet gibi bir yer" dedi.

Dandalaz Barajı konusunda herkese iş düştüğünü anlatan Başkan Alıcık, şunları kaydetti:;

"Dandalaz Barajı sulama suyu, Nazilli Belediyesi İçme Suyu diye geçiyor. Bu tarihtir. Ben bunun 2014'ten önce protokolünü de yapmıştım. Zaten suyu parayla satıyorsunuz. Suyunuz da olmasa parayla satacak bir şeyimiz olmayacak. Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra bu olay Büyükşehir’e kaldı. İrsaliye hattı için devletin harcayacağı para 96 trilyon lira. İhale yapılma aşamasında. Fakat bir tek Büyükşehir'in imzalayıp da protokol yapmamasından dolayı duruyor. Ben şunu söyledim, önce Allah'a güveniyorum, sonra bakana güveniyorum. İnşallah bu işi başaracağız. Herkes güzel şeyler söylüyor, güzel şeyler oluyor göstermek istiyor. Ama kaçırdığınız bir nokta var, suyunuz olmazsa hayatınız olmaz. Fakat Nazilli Belediyesi olarak benim işim bu değil esasında. Biz Nazilli’yi karşılıksız sevdiğimiz için kendimize iş edindik. Nazilli’de makamları farklı şeyler için kullanmadık."

MAKAM MEVKİ İHTİRASIM YOK

Nüfus artınca su sıkıntısı çekilebileceğini vurgulayan Haluk Alıcık, "Burada herkese iş düşüyor. Ben her şeyi göze aldım. Makam mevkii, ihtiras diye bir şey yok. Her kapıyı çalıyorum. Bize, bizim kapı çaldığımız kadar karşılık versinler. İnsanlar yaptıkları eserlerle, icraatlarla anılacak. Siz muhalefet belediye başkanısınız, devlet size 96 trilyon yatırım yapıyor" dedi.

BEN HÜKÜMET İLE HİÇ ZORLANMADIM

Büyükşehir Yasası nedeniyle zorlandıklarının altını çizen Alıcık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben hükümet ile hiç zorlanmadım. Ama Büyükşehir Yasası'ndan sonra çok zorlandım. Bir tek ben değil. Seçimler yaklaşıyor. Bundan sonra birçok belediye başkanı bağırır zaten. Seçilmek herkesin fıtratında var. Biraz daha şeffaf olarak yapmak gerekir. Mütevazı olup örnek projeleri de yapmak uygulamak lazım. Dallıca Çayı ile beraber Bayındır Deresi'ni yaptırıyoruz. Bayındır Mahallesi'nin ortasında geçen bir dere var. Dere ile ilgili islah çalışması yok. Allah korusun, çok yağmur olsa felaket yaşanır. Dallıca Çayı'nın ıslahı ile beraber burası da yapılacak. Mergen’in sağını, solunu, her yerini aldık. Hobi bahçeleri yapabilecek şekilde yapılacak. Bu yıl içinde oranında ihalesi yapılacak. Ödeneği de ayırdılar. Bu, bizim Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden takip ettiğimiz bir iş. İyi ikili ilişkilerle çok iş hallediliyor. Siyasette bunu gördüm. Dil olayı çok önemli."

KİMSEDEN PARA İSTEMİYORUM

Bürokratik engellerden dolayı çok zor hizmet götürdüklerinin altını çizen Alıcık, "Düşünebiliyor musunuz, ben para istemiyorum kimseden, hiçbir şey istemiyorum. Bana hiç bir şey yapmıyorsunuz, ama hiç olmazsa önümüzü açacak şeyleri yapmak lazım. O zaman gelip de kimse ben Nazilliyim demesin. Nazillinin yüreğine yüreğini koyan insanlar Nazillilidir. Nazilli’ye yüreğini koymayan insanlar Nazillili olabilir mi? Benim bire birde kimseye yaptığım bir şey yok, kimseye bir şey söylediğim yok. Ben Büyükşehir toplantılarına bile katılmıyorum. Çünkü insanlar kavga ediyor. Ben 50 yaşındayım, bu yaştan sonra kavga edemem. Sağlığımı, kendimi düşünmem lazım. Ama ben Nazilli için her şeyi yaparım. Yapıyorum da. Ama siz Nazilli diyorsunuz. Siyaset böyle olmaz. Kesinlikle işlere engel olmakla bunları yapmakla, buraları kazanamazsınız" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR, BİZ SUÇLANIYORUZ

Nazilli Belediyesi olarak her şeyi güllük gülistanlık gösterecek durumlarının olmadığını bildiren Alıcık, vatandaşı sıkıntıya sokan bir çok şeyi Büyükşehir yapmasına rağmen vatandaşın suçu kendilerinde bildiğini savundu.

İktidarın kendilerini muhalefet belediye başkanı olarak görmediğine dikkat çeken Alıcık, Büyükşehir Yasası ile her partiden insanın mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

Alıcık, Adnan Menderes Üniversitesi ile iyi ilişkiler içinde olduklarını, kullanmadıkları yerleri istediklerini, Rektör Prof. Dr Cavit Bircan'ın senatodan bunu onaylattığını belirtti.

Köylere 2014’den sonra 14 trilyondan fazla para harcadıklarını da anlatan Alıcık, yatırımların süreceğini kaydetti. (CEM ULUCAN) 

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler