Takip Et

SON DAKİKA

Söke’de Akkentli’yi duygulandıran asfalt çalışması

12 Temmuz 2018, Perşembe 21:28

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Söke’deki ana ulaşım ağındaki caddelerde yol asfaltlama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Atatürk Caddesi’nde de çalışma başlatıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, caddedeki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında yerinde bilgilendirmede bulunan Akkentli, 1995’te babası Mehmet Akkentli’ye ait işyerinin dönemin Söke Belediye Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar’ın talimatıyla yıkılmasının ardından yol açılan Atatürk Caddesi ile ilgili aile anısını da paylaştı.

“ASFALTLANMADIK CADDE KALMAYACAK”
Söke’nin merkez mahallelerinde 2.5 senedir Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Akkentli, “Başkanımız Özlem Çerçioğlu, Söke ziyaretinde Söke’nin içindeki caddelerle ilgili olarak, ‘Asfaltlanmadık cadde kalmayacak’ demişti. Biz asfaltlanmadık mevcut caddeleri geçtik, Başkanımızın talimatıyla Kocagöz Caddesi’nde olduğu gibi yeni yeni caddelerde kazandırıyoruz. Atatürk Caddesi şehir içi trafiğini rahatlatması bakımından ilçemizin önemli bir caddesidir. Milas karayolu bağlantısından ötürü biraz sıkıntımız var. Önümüzdeki günlerde karayolu da burayla ilgili çalışma başlatacaktır” dedi.

 

“YIKILAN İŞYERİMİZİN ÜZERİNDEN YOL GEÇİRİLDİ”
Asfaltlama çalışmaları süren Atatürk Caddesi’nin Harita Mevkii’nin aşağı kısmında yerleşim olmadığını söyleyerek, “1994’de bu noktada babamızın iş yeri vardı ve ben de 18 yaşındaydım. 700 metrekarelik alandaki işyerimiz yıkıldı. O zamanki yerel siyasi iktidarın arkasında durduğumuz için seçimleri kaybettiklerinde başka bir yerel iktidar geldi. Seçim sürecinde de bizim işyerinin bulunduğu yerle ilgili yıkım söylentisi vardı. Seçimleri aldıktan sonra buradan yolu geçirdi. Ben 42 yaşındayım, bu yol yıkıldığında babam 42 yaşındaydı. Bizim dükkanın üzerinden geçen bu yolu da asfaltlamak bu işin sorumlusu olarak bana düştü. Ben de bu işin başında duruyorum. Buraya gelince anılarımız canlandı. Bu çalışma bizim için duygusal bir yenileme çalışması oldu. Daha önce yıkımın içindeydik şimdi yapımın içindeyiz” diye konuştu.

 

“ÇALIŞMALAR 1 HAFTA SONRA BİTECEK”
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 2014 yılında kendisini koordinatör olarak görevlendirdiğini belirten Akkentli, “Bu gün burada bu bölgenin asfalt çalışmalarının başında bulundum. Buradaki çalışmalar 1 hafta sonra sona erecek. Burayı bitirdikten sonra Kurtuluş Caddesi’ne geçeceğiz” dedi. (AYŞE YILMAZ) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler