Takip Et

SON DAKİKA

Seyyar havuzlar çocukların neşe kaynağı oldu

12 Temmuz 2018, Perşembe 16:03

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi, yüzme kursuna vakit ayıramayan ailelerin çocukları için bazı ilçelere seyyar havuz kurdu. Yaz mevsiminde vakitlerini yüzmeyi öğrenerek geçiren çocukların sevincine ise diyecek yok.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Sultanhisar, kurduğu yarı olimpik seyyar yüzme havuzlarıyla çocuklara yüzme imkanı sundu. 9 Temmuz-9 Eylül tarihleri arasında verilecek olan kurslara 9-13 yaş aralığındaki çocuklar katılabiliyor. Alanında uzman öğreticiler ve gözetmenler eşliğinde yüzmeyi öğrenen çocuklar evlerinden servislerle alınarak seyyar havuzların kurulduğu alana getiriliyor.

"ÇOCUKLAR VE AİLELERİN TALEBİ YÜKSEK"

Sultanhisar'a kurulan seyyar havuzda öğreticilik yapan Yasemin Taştan projenin amacının çocuklara hoş vakit geçirebilmeleri için imkan sağlamak olduğunu söyledi. Çocuklara tüm teknikleriyle yüzmeyi öğrettiklerini söyleyen Taştan, "Yüzme bilenler tekniklerini geliştiriyor. Bu branşı onlara tanıtıyoruz. Bilmeyenlere sıfırdan başlayarak yine teknikleriyle yüzme öğretiyoruz. Diğer arkadaşlarından geri kalmamaları için çabalıyoruz. Derslerin dışında serbest zaman veriyoruz. Arkadaşlarıyla etkileşimleri de artıyor" dedi. Öğrencileri 25 kişilik gruplar halinde derse aldıklarını söyleyen Taştan, "Günde 4 grup var. Havuzumuz Sultanhisar'a kurulu ancak çevre ilçelerden de gelen öğrencilerimiz var. Nazilli ve Köşk gruplarımız var. Çocukların da ailelerin de talebi oldukça yüksek" diye konuştu.

"SUYLA İLK KEZ TANIŞAN ÇOCUKLAR VAR"

Suyla ilk kez tanışan çocukların olduğunu belirten Taştan çocukların su korkularını yendikten sonra eğlencenin tadına vardıklarını şu sözlerle ifade etti: "Geldiklerinde sudan çok korkuyorlar. İlk önce bu korkularını yenmeye çalışıyoruz. Ellerinden tutup birlikte yürüyoruz. Bu bile onları mutlu ediyor. Sevinçlerini görebiliyoruz. Suya alıştıktan sonra atlamak istiyorlar. Normalde yasak ama gösterdiğimiz hareketleri yaptıklarında motive olmaları için izin veriyoruz."

Yine Sultanhisar'da öğreticilik yapan ADÜ Beden Eğitimi Öğretmenliği Mezunu Ertuğrul Erkısa iki aylık süre zarfında tüm çocuklara yüzmeyi en iyi şekilde öğretmek istediklerini söyledi. Erkısa, çocukların bu spora olan ilgileri arttıkça kendilerine olan güvenlerinin de artacağını dile getirdi. Çocuklarsa havuzla tanıştıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti. (SİMGE ATA)







 
Son Eklenen Haberler