Takip Et

SON DAKİKA

Aydın 15 Temmuz'u ayakta geçirecek

12 Temmuz 2018, Perşembe 15:07

     


Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nün 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılacak.

Programlarda 15 Temmuz şehitleri anılacak, "Milli Birlik ve Kardeşlik Yürüyüşleri" yapılacak, demokrasi nöbetleri tutulacak. Geçen yıl ellerinde Türk bayraklarıyla cadde ve sokaklara çıkıp meydanları doldurarak darbecilere karşı koyan vatandaşlar, bu yıl da ülke genelindeki demokrasi nöbetleriyle milli iradeye nasıl sahip çıktığı bir kez daha tüm dünyaya gösterecek.

ŞEHİTLER KABİRLERİ BAŞINDA ANILACAK

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz Pazar günü saat 11.00'de Tellidede Mezarlığı'nda, çelenk töreni düzenlenecek. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kemer Mezalığıq ziyaret edilecek ve protokol üyeleri şehit kabirlerine çiçek bırakacak. Ardından Yedi Eylül Şehitler Abidesi, Çanakkale Şehitliği Anıtı ziyaret edilecek. Şehitlik anıtları ziyaretlerinin ardından saat 12.45'te Atatürk Kent Meydanı'nda, 15 Temmuz Fotoğraf ve 15 Temmuz Gazete Manşetleri Sergisi açılacak. Bey Camii'nde de saat 13.21'de, şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerifler ve dualar okunacak ve içecek ikramı yapılacak.

GECE BOYUNCA NÖBET TUTULACAK

"15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında saat 19.30’da Zafer Meydanı’nda Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak. Program Atatürk Kent Meydanı’nda yapılacak çeşitli etkinliklerle sona erecek. Gece boyunca marşlar ve 15 Temmuz videoları eşliğinde temsili nöbet tutulacak. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler