Takip Et

SON DAKİKA

Örümcek ayağını bu hale getirdi

12 Temmuz 2017, Çarşamba 10:19

     


Kuzey Irak kamplarında PKK’lıların korkulu rüyası olan ve halk arasında ‘sarıkız’ olarak bilinen ‘Deve Örümceği’ (Camel Spider) Didim’de ortaya çıktı. Didim Akbük’te komşusunu ziyarete giden Seher Şapçı’yı yemek yediği sırada örümcek ısırdı. Sıcak ve kuru arazilerde yaşadığı bilinen örümceğin Didim’e nasıl geldiği merak konusu oldu. Ayağında derin bir yara açılan Şapçı’ya doku nakli yapılacağı öğrenilirken, olay ilçede tedirginliğe yol açtı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yaklaşık bir ay önce Akbük’teki komşusuna giden Seher Şapçı’yı yemek yediği esnada bir böcek ısırdı. İlk başta acıyla irkilen Şapçı, ne olduğunu anlayamadı. Akşam saatlerinde evine giden Seher Şapçı’nın böcek tarafından ısıran ayağı kaşınmaya ve kızarmaya başladı. Talihsiz kadın Akbük Devlet Hastanesi’ne aciline başvurdu. Burada nöbetçi doktorla görüşen Şapçı’ya bir ilaç yazılarak evine gönderildi. Böceğin ısırdığı yerin morarmaya başlamasıyla tedirgin olan kadın, Atatürk Devlet Hastanesi Dermatoloji Bölümüne başvurdu. Burada bir takım tetkikler yapıldı, krem tedavisi uygulandı. 20 gün boyunca yatarak tedavi gören Şapçı’nın ayağında derin bir yara oluştu. Ayak derisi tamamen çürüyen Seher Şapçı, ilaçlı tedavinin ardından Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Servisi’ne nakledildi.

 

 

“ÖRÜMCEK BENİ BU HALE GETİRDİ”

Misafirliğe gittiği evin her yerinde örümcek ağlarının bulunduğunu kaydeden Seher Şapçı, “Bahçede yemek yerken ayağımda küçük bir sızı hissettim. Biraz kaşıdım ve işime devam ettim. Ancak akşam ağrılarım artınca acile gittim. Günlerce ilaç verdiler, pansuman yaptılar. Her geçen gün yara daha da büyüdü ve derinleşti. Şimdi de doku nakli yapılmasını bekliyorum. Küçük bir örümcek beni bu hale getirdi. Ulusal Zehir Danışma Merkezi tarafından tahlillerim izleniyor. Aydınlılar bu örümceğe karşı dikkatli olsun. Ayağım çürümeye devam ediyor. Benim gibi yetişkin birine bu şekilde zarar veriyorsa çocuklara kim bilir ne yapar” dedi.

 

GEÇEN YIL ÇİNE’DE DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Genellikle sıcak ve kuru arazide yaşayan ‘Deve Örümceği’ Kuzey Irak, Mardin ve Şanlıurfa taraflarında sıklıkla görülüyor. Doğal ortamında boyu bacaklarıyla birlikte 30 santimetreye ulaşan ve et yiyen örümcekler, daha önce de Kuzey Irak’taki kamplarda PKK militanlarını ısırmalarıyla gündeme gelmişlerdi. İki ağzı ve 10 bacağı olan ve halk arasında ‘sarıkız’ olarak bilinen bu örümcekler ısırdıkları bölgeye aynı anda zehirlerini salgılayarak etin daha da yumuşamasını sağlıyorlar. Bu örümceğin geçtiğimiz yıl Çine’de görülmüş ve yöre halkında tedirginlik yaratmıştı. (HAKAN AKIN)

Bu böcekten uzak durun, Aydın'da da görülmeye başladı

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler