Takip Et

SON DAKİKA

“Çine’nin yerel ürünleri değer bulsun”

12 Haziran 2021, Cumartesi 15:53

     


Çineli Ziraat Mühendisi Mutlu Çıvgın (43), ilçede yetişen tarım ürünlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için her türlü fedakarlığı yaptığını belirterek, “Daha önce tanıdıklarımdan isteyenlere gönderdiğim zeytin, zeytinyağı ve yer fıstığı gibi ürünleri şuan ulusal platformlarda satışa sundum. Amacım Çine’nin yerel ürünleri daha fazla insana ulaşsın ve değer görsün istiyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kendisine ait 40 dönüm zeytin bahçesinde ürettiği zeytin ve zeytinyağlarını yıllardır diğer illere ulaştırmaya çalıştığını belirten Ziraat Mühendisi Mutlu Çıvgın, kendi markasını oluşturduğunu ve MESSOGİS ismini verdiği bu markanın da patentini aldığını ifade etti.

“ÇOK OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUM”

Amacının sadece kendi ürünlerini satmak olmadığına dikkat çeken Çıvgın, “Zeytin ve zeytinyağı denince başka bölgeler akla gelse de, yöremizin ürünlerini tüketenlerden çok olumlu dönüşler alıyorum. Bizim tek sorunumuz, ürettiğimiz ürünün tanıtımını yapamıyoruz. Bu nedenle ben de önce kendi markamı oluşturdum. Aydın dağlarının eski adı olan MESSOGİS ismini verdim ve markamın da patentini aldım. Kendim bireysel organik tarım sertifikasına sahibim” diye konuştu.

“BİZİM BUNU İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİYOR”

Kendi ürünlerinin yanı sıra ilçenin organik ve natürel ürünlerini temin ederek bu ürünleri ülke genelinde tüketiciye ulaştırabilmek için mücadele verdiğini dile getiren Mutlu Çıvgın, “Bölgemizde en iyi ürünleri yetiştiriyoruz ama pazarlama noktasında çok fazla eksikliğimiz var. Üreticilerin daha fazla para kazanabilmesi ve tüketicilerin de doğrudan bu doğal ürünleri ulaşabilmesi gerekiyor. Son dönemlerde internet üzerinden alışverişe rağbet çok fazla ve bizim bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ben de uluslararası kitlelere hitap eden alışveriş sitelerinin başında gelen Trendyol’da kendi mağazamı oluşturdum. Şuan diğer alışveriş siteleri ile de anlaşma aşamasındayım. Bu sanal internet sitelerine belli komisyonlar ödeyerek hem zeytin ve zeytinyağımızı hem de ilçemize özgü yer fıstığının satışını yapıyorum. Amacım ilçemizin gelir kaynağını daha fazla artırabilmek” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler