Takip Et

SON DAKİKA

ŞEHİDİMİZ YÜREĞİMİZDE YAŞAYACAK

12 Haziran 2017, Pazartesi 18:54

     


Bingöl’de güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran, Sultanhisar’ın Atça Mahallesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bingöl’ün Genç ilçesinde, operasyon sırasında, güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit olan Aydınlı Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran, memleketi Sultanhisar’ın Atça Mahallesi’nde toprağa verildi.

Şehit Uzman Onbaşı, Demirkıran’ın naaşı, öncelikle baba evine götürülerek helallik alındı. Ardından Atça Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze arabasıyla, siren sesleri eşliğinde alana getirildi.

Saygı duruşuyla başlayan cenaze töreninde şehidin öz geçmişi okundu. Şehidin annesi Belkıs Demirkıran ve şehidin kardeşleri, uzun süre tabutun başında bekledi.

Yarbay Uğur Yağlıdereli, İl Jandarma Komutanlığı adına yaptığı konuşmada, “Efelerin efesi geriye dönmeyi hiç düşünmedi. Dudaklarının arasından sadece iki kelime süzüldü. Dedi ki, ‘Vatan sağ olsun, canım al bayrakta bir damla kan olsun yeter ki vatan sağ olsun’. 27 yaşında, çakı gibi bir yiğitti. Vatanın öz çocuğuydu” ifadelerini kullandı.

Yağlıdereli, “Öyle özel ki bu vatan düşmanı da bir o kadar çok oluyor. Ardı arkası kesilmiyor. Varsın olsun. Bu toprakta gözü olan varsın olsun. Bizim de onlara karşı koyacak, mübarek vatan topraklarından bir karış vermeyecek koçyiğitlerimiz var” diye konuştu.

NAMAZINI MÜFTÜ KILDIRDI

Şehidin cenaze namazını Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul kıldırdı. Müftü Kocaoğul, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, şehitliğin sıradan bir ölüm olmadığını, ölümün kahramanlığı olduğunu vurgulayarak, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber. Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber’ dizelerini okudu.

Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran’ın cenazesi Atça Çomaklı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

VALİ VE MİLLETVEKİLLERİ UĞURLADI

Cenaze törenine Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti, CHP ve MHP’li milletvekilleri, Aydın İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, belediye başkanları, meslek kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (KIVANÇ UĞUR)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler