Takip Et

SON DAKİKA

"En az 30 kilometrelik bir fayın kırılmasıyla oluşmuş bir deprem"

12 Haziran 2017, Pazartesi 17:41

     


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin en az 30 kilometrelik bir fayın kırılması sonucunda oluşmuş olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Sözbilir, yaptığı açıklamada, depremin Yunanistan'ın Midilli adası ile Karaburun yarımadası arasında meydana geldiğini aktardı. Depremin bir tarafı düşen, bir tarafı yükselen bir kırılma ile meydana geldiğini belirten Sözbilir, fayın doğu-batı yönünde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sözbilir, büyüklüğü nedeniyle birçok ilde hissedilen depremin ana şok niteliğinde olduğunu belirterek, "En az 30 kilometrelik bir fayın kırılmasıyla oluşmuş bir depremdir. Bundan sonra artçı depremler olacaktır." ifadesini kullandı.

AYDIN'DAN TAKVİYE EKİP GÖNDERİLDİ

Depremin en çok hissedildiği İzmir'in Dikili ve Karaburun ilçelerinde, İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden ekiplerce keşif çalışmalarına başlandı.

AFAD'ın İzmir, Bursa, Sakarya, Afyonkarahisar, Ankara, Manisa, Uşak ve Aydın il müdürlüklerine bağlı ekipleri, bölgeye sevk edildi. İzmir, Aydın, Manisa ve Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık ekipleri de olası bir duruma karşı hazır bekletiliyor. (AA) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler