Takip Et

SON DAKİKA

Minik öğrenciler trafik polisi oldu

12 Mayıs 2017, Cuma 13:00

     


Kuşadası’nda ilkokul öğrencileri, trafik polisleri ile birlikte uygulamaya katıldı. Sürücülere trafik kurallarını anlatan broşür, limonata ve şeker dağıtan minik öğrenciler, trafikte dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundular.

Kuşadası İbrahim Zeki Emgin İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri, trafik polisleri ile birlikte Tütüncüler Kavşağı’nda uygulamaya katıldı. Araçları durduran, trafik kuralları hakkında broşürler dağıtan minik öğrenciler, sürücüleri alkol kontrolüne de aldılar. Radar aracında hız kontrolü yapan öğrenciler, aynı zamanda karşıdan karşıya geçiş eğitimi aldı. Trafik Polisi Hüseyin Kalaycı ile birlikte kaza yapan araçları izleyen öğrenciler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarındaki ölümlerin büyük bölümünün emniyet kemeri kullanılmamasından kaynaklandığını ifade eden Kalaycı, “Minik öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz bu uygulamamızda hem sürücüleri emniyet kemeri takma konusunda uyardık hem de farkındalık oluşturduk. Minik öğrencilerimiz de bugün burada gördüklerini hem arkadaşlarına hem ailelerine anlatacaklar. Böylece toplumda bunu yaygınlaştırmış olacağız” dedi. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler