Takip Et

SON DAKİKA

Hemşireler Haftası kutlandı

12 Mayıs 2017, Cuma 14:15

     


Aydın’da, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla Aydın Valiliği önünde tören düzenlendi. Törenin ardından Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 'Hasta Çocuk ve Ailesine Hemşirelik Yaklaşımı' sunumu ile hemşireler bilgilendirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her yıl, 12-18 Mayıs arası kutlanan 'Hemşireler Haftası' Aydın’da törenle kutlandı. İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Gene Sekreterliği Birliği, Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Fakültesi, Söke Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Özel Medinova Hastanesi ve Özel Aydın Göz Hastanesi Aydın Valiliği önündeki Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene, geleceğin hemşire adayları da katıldı. Törenden sonra Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi konferans salonunda Adnan Menderes Üniversitesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher Sarıkaya Karabudak, 'Hasta Çocuk ve Ailesine Hemşirelik Yaklaşımı' sunumu ile hemşireleri bilgilendirdi.

Hangi yaş grubuna nasıl yaklaşılması gerektiği konusuna değinen Karabudak, “Her çocuğun hastalıklara karşı tepkileri farklıdır. Çocukları hastaneye yatırmadan önce bir hekimle ve hemşireyle tanıştıralım ki hasta olup geldiğinde çocuk herhangi bir olumsuz durum yaşamasın” dedi. Çocuğun sağlık çalışanlarına karşı çoğu zaman önyargılı olduğunu belirten Karabudak, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim sıkıntı yaşadığımız konulardan bir tanesidir. Toplumumuzda ebeveynler çocuklarına ‘yaramazlık yaparsan doktor ya da hemşire sana iğne yapar’ gibi korkutucu örnekler verebiliyor. Çocuk bu tür örneklerden korkup olumsuz davranışlar sergileyebiliyor ve hastaneye yatmaktan korkuyor. Çocukların hastaneye yatmadan önce mutlaka bir hastane geçmişi olmalı” diye konuştu. Çocuklar, ailelerin tepkilerini yansıttığını da söyleyen Karabudak , “Eğer aileler daha önce hastaneye gitmiş ve bir ameliyat geçirmişse çocuk da kendisinin öyle olacağını sanıyor ve ailelerin davranışlarını sergiliyor. Ayrıca hastaneye yatan bir süt çocuğunu, mümkün olduğunca, anne ve babadan ayırmamak gerekiyor."

Konferansa; Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Selma Özcan, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Başhekimi Feyza Türkmen İlkkahraman, müdürler ve hemşireler katıldı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler