Takip Et

SON DAKİKA

GEKA 'Enerji Verimliliği' toplantısının ikincisi Aydın'da gerçekleşti

12 Mayıs 2017, Cuma 18:54

     


GEKA, enerji verimliliği konusunda destek verdiği ve ülkemizde enerji verimliliği alanında örnek teşkil eden projelerin tanıtımı için düzenlediği bilgilendirme toplantılarına Muğla’dan sonra Aydın’da devam etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yapılan açıklamada, tüketilen enerji miktarının, üretimdeki miktar ve kaliteyi düşürmeden, ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı engellemeden en aza indirilmesi kavramı olan enerji verimliliği, ülkemizde de 2023 yılı ulusal strateji hedeflerinin ve enerji politikalarının en önemli bileşenlerinden biri olduğu bildirildi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİN ÖNEMİ

Enerji verimliliğinin ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerine ulaşılmasının yanında, toplam sera gazı salınımlarının azaltılmasında da önemli rol oynadığı kaydedilen açıklamada şu hususlara yer verildi:

"Bu nedenle, enerji verimliliği konusundaki hedeflere ulaşmak için birey, toplum, sanayi temsilcileri veya yetkili kamu kuruluşlarının katkıları ve çabaları gerekiyor. GEKA bu nedenle, enerji verimliliği konusunda Güney Ege Bölgesi’nde farkındalık oluşturmak ve bu alanda destek verdiği projelerin tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla faaliyet alanındaki tüm illerde düzenlediği proje tanıtımı ve bilgilendirme toplantılarının ikincisini Aydın’da yaptı. Aydın Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya, Aydın Sanayi Odası Başkanı ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yunus Şahin’in yanı sıra, Aydın’daki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile sanayi alanındaki özel sektör temsilcileri de katıldı."

ÇEŞİTLİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açıklamada, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan ve Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin’in açılış konuşmalarının ardından proje sunumlarına geçildiği belirtilerek, ilk olarak, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Denizli Şubesi tarafından 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında yürütülen “Denizli İli Sanayide Enerji Verimliliği Potansiyeli Taraması Araştırması” projesi hakkında ENVERDER Denizli Şubesi Temsilcisi Mustafa A. Güner tarafından bir sunum gerçekleştirildiği belirtdi ve şu hususlara yer verildi:

"Proje ile, Denizli’deki öncü sektörlerden enerji tüketimi fazla olan sektörlerin, enerji tasarruf noktalarının tespiti yapılarak envanter oluşturulduğu ve bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapıldığı ifade edildi. Ardından, SÖKTAŞ Dokuma Tic. A.Ş.’den Makine Enerji Müdürü Adnan Akça tarafından, GEKA’nın 2014 yılında yürüttüğü Çevre Mali Destek Programı kapsamında desteklediği ve SÖKTAŞ Dokuma Tic. A.Ş.’nin yürüttüğü “Endüstriyel Tekstilde Yenilikçi Çevre Yaklaşımları Projesi” hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Üretimde enerji verimliliği sağlayan proje kapsamında, üretimde sıcak hava ve sıcak su elde etmek için kullanılan yakıtlarda 600 ton/yıl kömür ve 47 bin metreküp/yıl doğalgaz kullanımını azaltan 2 yeni sistem ile fosil yakıt kullanımı azaltıldı ve üretim verimliliğinin gelişmesi sağlandı. Proje ile firma, üretim sürecinde oluşan egzoz gazı ve atık sudaki ısıyı, yenilikçi ve çevreci bir sistemle tekrar geri kazanmak suretiyle proseste kullandı. Bunun neticesinde yakıt miktarını yüzde on gibi ciddi bir oranda azalttı. Projenin, ülkemizin sanayisi için önemli bir konu olan enerji verimliliği ve atıl enerjinin geri kazanımı konusunda yatırım yapılması açısından diğer işletmelere örnek olabilecek bir öneme sahip olduğunun altı çizildi."

Toplantının son kısmında; GEKA Aydın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Armağan Aydın, Enerji Verimliliği kapsamındaki destekler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler