Takip Et

SON DAKİKA

Erhun Öğretmen görevine geri döndü

12 Şubat 2016, Cuma 22:15

     


Sosyal medya hesabından Berkin Elvan ile ilgili bir paylaşımda bulunduğu için memuriyetten alınan Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Erhun Yalçın, açtığı davayı kazanarak görevine geri döndü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Devlet Memurları Kanunu’nun 125/E-b maddesi gereğince ‘Devlet memurluğundan çıkarma’ cezası ile cezalandırılmasına ilişkin işlemin iptali için açılan davada Erzurum 2. İdare Mahkemesi, işlemin yürütülmesini durdurdu. Erzurum’da göreve başlayacak olan Yalçın, “Öğretmenliğe döndüğüm için mutluyum. Aydın’dan Erzurum’a gönderilmiştim. Aydın’a geri döneceğimi düşünüyorum. Devlet memurluğundan çıkarıldığım için maddi olarak çok zor günler yaşadım. Kredi kartı kullanan bir insan olsaydım durumum daha kötü olurdu. Desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen Eğitim-Sen ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, bu cezanın sadece yalnızca Erhun Yalçın’a verilmediğini belirterek, “Bu ceza 2.5 milyon kamu emekçisine verilen bir cezaydı. Milyonların haklı ve meşru talebine verilmiş bir cezaydı. Bizim için yok hükmündeydi. Çünkü hukuksuz bir karardı. Hukuksal mücadelemiz sonuç verdi" diye konuştu.

Adaletin tam olarak yerini bulmadığını söyleyen Gün, sözlerine şöyle devam etti: “Erhun öğretmen Erzurum’da göreve başlayacak olsa da hukuksuzluk tamamen giderilmiş değil. Erhun öğretmenin Aydın’dan Erzurum’a hukuksuz bir şekilde sürgün edilmesiyle ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Mücadelemiz Erhun Yalçın, eski görev yeri olan Aydın’da görevine başlayıncaya kadar örgütsel ve hukuki olarak devam edecektir.''

GÖREVİNDEN ALINMIŞTI

Berkin Elvan ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Erhun Yalçın, 2 Nisan 2015 tarihinde görevinden uzaklaştırılmış, 18 Haziran 2015 tarihinde de Aydın’dan Erzurum’a sürülmüştü. Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından devlet memurluğundan da çıkarılmıştı. (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler