Takip Et

SON DAKİKA

Soylu açıkladı: 29 şehit

11 Aralık 2016, Pazar 04:20

     


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2'si sivil olmak üzere 29 şehit ve 166 yaralı olduğunu açıkladı.  Soylu, "El düzenekli bir araç patlatıldı. Canlı bomba fark edildi ama kendisini patlattı. 29 şehidimiz var. Şehitlerden 27'si polis, 2'si ise sivil. 166 yaralımız var. Saldırıyla ilgili 10 kişi gözaltına alındı" dedi. 

Başbakan Yardımcısı. Numar Kurtulmuş, İstanbul'un Beşiktaş semtinde yaşanan bombalı saldırı ile ilgili olarak "Beleştepe mevkiinde ilk patlama oldu. İkinci patlama Maçka Parkı içerisinde yaşandı. İkinci patlamanın canlı bomba olduğunu öğrendik. Çok hain bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Suruç saldırısından bu yana bir çok terör saldırısı ile ilgili karşı karşıyayız. Nice bombalı saldırılar yaşadık" dedi. Numan Kurtulmuş, "Çok büyük bir acıyla karşı karşıyayız. Teröre karşı millet olarak sabrımız taşmaya başladı. Ama bu noktada ulusal birliğimizi, sabrımızı korumak zorundayız ve tek yürek olmaya devam etmeliyiz. Gerek içeride gerekse uluslararası arenadaki duruşumuzu sürdürmeliyiz. Terör örgütleri, ciddi bir dayanışma içerisinde ülkemize karşı olduklarını gördük. Allah'ın izniyle bu yaralarımızı saracağız. Elbirliği ile terör örgütlerini dize getireceğiz. Bu terörü ülkemizden atacağız" diye konuştu. Kurtulmuş, "Milletimizin başı sağolsun. Çok sayıda yaralımız ve şehidimiz var. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah, milletimize bir daha böyle bir acı göstermesin" ifadesinde bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 29 ŞEHİDİMİZ VAR 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamasında "Milletimizin başı sağolsun. Beşiktaş-Bursaspor maçının hemen akabinde Çevik Kuvvet ekiplerimizin toplanma anında bomba yüklü bir araç patlatılıyor ve orada olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikada Maçka Parkında yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir canlı bomba farkediliyor. Etrafında tertibat alınıyor ama ilk patlamanın hemen sonrasında kendisini patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek isterim. 2'si sivil olmak üzere 29 şehidimiz var. 166 yaralımız var. Bu patlama ile ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Bu olay ile ilgili kimlerin bağlantısı var, kimler olaya karışmıştır araştırıyoruz. Milletimizin başısağolsun" dedi. Bakan Soylu, terör bitene kadar mücadeleye devam edeceklerini gerek iç gerekse dış güçlere karşı asla boyun eğmeyeceklerini de dile getirerek, "Devlet olarak millet olarak, asla teröre boyun eğmeyeceğiz. Ülke olarak çok badirelerden geçtik. Sabırla, asaletimizle bu terör belasını da defedeceğiz. Tekrar ülkemizin başı sağolsun" açıklaması yaptı.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'IN AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamasında "106 Ambulans 4 dakika içerisinde olay yerine varmış ve yaralılarımıza müdahale edilmiştir. 20'si evlerine gönderilen 166 yaralımız var. Şu anda hali hazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Bunların 3'ünün durumu oldukça ciddi. Rabbim, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başğsağolsun. Ülkemize sabırlar diliyorum" dedi.

İstanbul'da patlama

Avrupa Konseyi saldırıyı kınadı

Erdoğan'dan açıklama geldi

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler