Takip Et

SON DAKİKA

12. Ege İlleri tanıtım günleri başlıyor

11 Ekim 2019, Cuma 16:03

     


tvDEN’de yayınlanan Mehmet Aydın’ın moderatörlüğünü yaptığı Gündem Özel programının bu haftaki konukları Ankara Aydınlılar Derneği Başkanı Halil Apaydın ve Ütopya Ajans Koordinatörü Sinem Tekin oldu. Aynı zamanda EGEM platformu dönem başkanı olan Apaydın, “28 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Ankara ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak 12. Ege Bölgesi Tanıtım organizasyonuna hemşehrilerimizi ve tüm Ankaralıları davet ediyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

EGEM platformunun Ankara’da faaliyet gösteren dernek ve vakıfların bir araya gelmesiyle 2005 yılında kurulduğunu ifade eden Başkan Halil Apaydın, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verip, düzenlenecek olan tanıtım organizasyonuna herkesi beklediklerini dile getirdi.

“AMACIMIZ EGE BÖLGESİ’NE HİZMET ETMEK”

Başkan Apaydın, "Amacımız ege bölgesi illeri arasında iş birliği yapmak. Bölgemize, ilimize hizmet etmek ve kültürümüzü Ankaralılara anlatmaktır. Aydın ve Ege Bölgesindeki tüm kuruluşların desteğini alarak onlarla iş birliği yapmaktır. Temeldeki amaç bölgemize hizmet etmektir. Ege bölgesi, Türkiye’nin can damarıdır. Ekonomiye ciddi bir katkısı vardır. Bizde bunun bir parçası olarak Ankara’da bu faaliyetlere devam ediyoruz. 2005 yılında o dönemki dernek başkanları bir araya gelerek bu platformu kurdular. Şuanda 12. Ege Bölgesi Tanıtım organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Geçmiş dönemden bu yana emeği geçen tüm dernek başkanlarıma, esnaflara, Bakanımız Atilla Koç’a ve katılım sağlayan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

“ORGANİZASYONU ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Her yıl bir ilin dönem başkanlığını yürüttüğü platformun bu yılki dönem başkanı Ankara Aydınlılar Derneği Başkanı Halil Apaydın üstlenecek. 12.si yapılacak olan Ege Bölgesi Tanıtım Günleri’ni uluslar arası boyuta taşımak istediklerini söyleyen Apaydın, “Her il kendi ilinde çalışmalar yapıyor. İl Dernek başkanlarımız, kendi ilindeki Vali, Belediye Başkanı, Esnaf Odaları, Sanayi Odaları ile görüşme yapıyorlar. Yöresel ürünlerimizi Ankara’ya taşıya bilecek firmalar ile görüşüyoruz. Memleketimizin bir ot kültürü var, bu kültürü Ankara’ya taşımaya çalışıyoruz. Kültürümüzü yaşatmak, tanımayanlara kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. Alt yapısını burada sağladığımızda organizasyonu uluslar arası boyuta taşımak istiyoruz. Ege Bölgesi’ndeki tüm kuruluşların elini taşın altına koymasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ORGANİZASYON 4 GÜN SÜRECEK”

Farklı bir organizasyon yapmayı düşündüklerini söyleyen Ütopya Ajans Koordinatörü Sinem Tekin, “Ülkemizin değişik sektörlerinde faaliyet gösteren, çok sayıda kurum ve kuruluşa tasarım, baskı ve organizasyon hizmeti sunmaktayız. Bu sene 12. Ege Bölgesi Tanıtım organizasyonunu Ütopya Ajans olarak üstlenmiş bulunmaktayız. Biz farklı bir organizasyon olsun istiyoruz. Bu seneki etkinliği, farklı olarak ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Etkinliklerle desteklenen farklı bir organizasyon olmasını istiyoruz. 4 gün sürecek organizasyon, 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında olacak. Bizde elimizden geldiğince üst seviyeye taşımak istiyoruz. Ege’yi her yönü ile tanıtmak istiyorum. Ege’de neler yapılıyor, belediyelerin ne tür projeleri var, Ege Bölgesi’ndeki esnafımızın ürünleri bunları tanıtmak istiyoruz. Ege’yi tanıtmak için yanımızda olmalarını istiyoruz” diye konuştu. (MEHMET RAŞİT AKBALIK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler