Takip Et

SON DAKİKA

Türkiye Kadınlar Birliği, İstanbul Sözleşmesi için çalışma başlattı

11 Ekim 2016, Salı 16:49

     


Türk Kadınlar Birliği, Türkiye'nin 2012 yılında imzaladığı ev içi şiddetin önlenmesine yönelik 'İstanbul Sözleşmesi'nin hayata geçirilmesi için harekete geçti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sözleşmenin gerektirdiği yasaların uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla çalışma başlatan Türk Kadınlar Birliği Kuşadası Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kuşadası Şubesi Başkanı Rabia Özçiçek ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Sözleşmesini anlattı. Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan toplantılara katıldıklarını ve İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanabilmesi için çalışma başlatıldığını ifade eden Özçiçek, "Türkiye'de yaşanan aile içi şiddeti ve kadına yönelik şiddeti önlemek, siyasi, yaş, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın her türlü şiddetin önüne geçebilmek için İstanbul Sözleşmesi'nin hükümlerinin uygulanabilmesi çok önemlidir" dedi.

Kadına yönelik şiddetin Türkiye'de her geçen gün arttığını, son günlerde Aydın'da meydana gelen kadın cinayetlerinden dolayı da çok üzgün olduğunu belirten aktivist Mehlike Hepdemir, "Kadına yönelik ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi'nin hazırladığı sözleşmeye İstnbul Sözleşmesi denmektedir. Bu sözleşmeye ilk olarak Türkiye imza attığı için bu isim verilmiştir TBMM'nin kabul ettiği bu sözleşme, ülkemizde 1 Ağustos 2014 yılında yürürlüğe girmiştir. Anayasanın 90'ıncı maddesine göre bu sözleşmenin hükümleri kanun hükmünde olup uygulanmak zorundadır. Bu sözleşmenin kamuoyu tarafından bilinmesi ve uygulanabilmesi için Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi Anayasa'nın 90'ıncı maddesine tutunarak farkıdanlık oluşmak için çalışma başlatmıştır. Tüm STK ve yerel yöneticilerle görüşülerek bu sözleşme anlatılacak. Farkındalığın oluşması için de çalışmalar yapılacak" dedi. (MEHMET ÇALIK)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler