Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakam Atıcı: Görev adamıyım

11 Ekim 2016, Salı 13:43

     


Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, yönetim kurulu üyeleri Metin Sarıdayı, Mehmet Dilmen, Bekir Yılmaz, Yakup Aydın ve oda bünyesindeki ziraat mühendisleri ile birlikte ilçeye geçici görevle yeni atanan Kaymakam Murat Atıcı’yı makamında ziyaret etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ziraat Odası Başkanı Sevinç ve yönetim kurulu üyelerinden ilçe tarımı ve üretilen ürünler hakkında bilgi alan Kaymakam Atıcı, Karacasu’yu çok sevdiğini, ancak asaleti onanmadığı için her an Ankara’ya çağrılabileceğini söyledi. Türkiye’nin her köşesinde görev yapmaya hazır olduğunu ifade eden Kaymakam Atıcı, “Organize olmuş talepten ziyade, görev adamı olmak lazım. 919 ilçemiz var. Nereye görev verilirse gitmeye hazırım. Terör bölgesidir, değildir önemli değil. Bayrağın dalgalandığı her yerde inşallah görev yapmaya hazırım” diye konuştu.

SERACILIK YAPMAK İSTİYORUZ

Kaymakam Atıcı’ya yeni görevinde başarılar dileyen ve hayırlı olması temennisinde bulunan Ziraat Odası Bakanı İsa Sevinç, serbest piyasa ekonomisinde rekabet gücü olmayan üreticinin, ürettiği ürünü pazarlama konusunda yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Oda olarak, ilçede seracılık yapmak istediklerini belirten Sevinç, önümüzdeki günlerde üreticilerle birlikte seracılıkta hamle yapan Denizli’nin Çal ilçesine giderek, yerinde incelemede bulunacaklarını söyledi.

KÖYLÜ MAĞDUR OLUYOR

Kaymakam Atıcı, dalgalı kur piyasasında her yıl değişen fiyat politikası nedeniyle üreticinin zarar ettiğinden yakınan Ziraat odası başkan ve yöneticilerine, “Zeytin ve zeytinyağı fiyatlarını belirlemede tasarrufunuz oluyor mu?” diye sordu. Fiyatların belirlenmesinde tasarrufun İhracatçılar Birliği’nin elinde olduğunu ifade eden Başkan Sevinç, rekabet gücü kırılan üreticinin 2 liradan ürettiği ürünün, sofraya 25-30 liraya, 9 liradan sattığı zeytinyağının ise 60 liraya geldiğini, üretici yerine aradaki tüccarın kazandığını, köylünün mağdur olduğunu söyledi.

ODA YÖNETİCİLERİNE YOL GÖSTERDİ

Bölgede Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Birliği'nin kurulması gerektiğini söyleyen Kaymakam Atıcı, ziraat odası başkanı ve yöneticilerine yol gösterdi. Oda olarak öncelikle üreticinin birlik oluşturmasına ön ayak olmaları gerektiğini ifade eden Atıcı, “Organize olmuş azınlık, organize olmamış çoğunluğu yönetir. Şimdi bu ihracatçılar organize oluyor. En büyük çoğunluğa sahip üretici organize olamıyor. Pazardaki raf fiyatı ile üretici fiyatı arasında 5 kat fark eden yerler var. Bu farkı üretici ile paylaşmak lazım” dedi.

TKDK DESTEKLERİNDEN YARARLANIN

Seracılıkla ilgili proje yapılması durumunda TKDK’nın önemli hibe destekleri bulunduğunu kaydeden Atıcı, “Devlet sürekli üreticinin yanında. Yeter ki proje yapılsın. Bu konuda danışmanlar aracılığı ile proje hazırlanıp TKDK hibe desteklerinden yararlanılabilir. Bence bu fırsatların kaçırılmaması lazım. Üretirsek zengin oluruz" diye konuştu.

PAZAR BİLGİSAYARDA

Ürünlerin pazarlanması konusunda da ziraat odası yöneticilerine, “Alıcıyı siz bulacaksınız” diyerek bilgisayarını gösteren Kaymakam Atıcı, “Her şey burada var. İhracat masa başından yapılır. Atağa geçeceksiniz. Gerekirse, İstanbul, Ankara büyükşehir belediye başkanları ile temasa geçeceksiniz. Üreticiyi mağdur etmemek gerekiyor. Pazarı kendin bulacaksın. Oturduğun yerde müşteri bulmayı beklersen olmaz. Oda olarak organizasyon yapmak, uluslararası piyasalara açılmak lazım. Buna yönelik, odada satışa yönelik sistematik bir birim oluşturulsa zamanla kurumsallaşır. Önce alıcısını bulacaksınız” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler