Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'daki projeler mercek altına alındı

11 Ekim 2016, Salı 20:19

     


Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun 2016 yılı 4. dönem toplantısı, Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Arslan başkanlığında, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ana gündemini Aydın il merkezi ve ilçelerine yapılan yatırımlar ve yapılması gereken hizmetlerin oluşturduğu toplantıda, kurum ve kuruluş temsilcileri, bu yılın ilk 9 ayında yaptıkları icraatlar konusunda bilgilendirme yaptı.

AYDIN’A 3 MİLYAR LİRA ÖDENEK

Yapılan yatırımlar ile ilgili genel bir bilgilendirme yapan Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Arslan, eylül ayına kadar gerçekleştirilen çalışmaların özetini paylaştı. Dönem zarfında Aydın’daki yatırımlar için 491 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirten Arslan, “Bu süreçte 275 milyon lira da harcama yapıldı. Proje tutarı 3 milyar 264 milyon 344 bin lira olan 278 projeden 35'i tamamlandı. 36'sı ihale aşamasında” dedi.

EN FAZLA ÖDENEK DSİ’DE

Ödenekten en fazla payı DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün aldığını ifade eden Arslan, “134 milyon 187 bin lira ile DSİ ön sırada yer almaktadır. İkinci sırayı 100 milyon 916 bin lira ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üçüncü sırayı da 77 milyon 431 bin lira ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü almıştır. Eğitimde Kuşadası’ndaki ilkokul tamamlandı. 5 lise ve 2 ortaokul, bir ortaokul ve bir anaokuluyla yatırımlar sürmektedir. Sağlık alanında şehir hastanesinin projesi devam etmektedir” diye konuştu.

TARIM PROJELERİ ÖN PLANDA

Arslan’ın konuşmasının ardından devam eden ve tamamlanan projeler hakkında bilgi vermek üzere söz alan DSİ 21. Bölge Müdürü Murat Alp, ''Aydın’da 1 milyar 342 milyon 793 bin lira bedelli 81 adet proje üzerinde çalışılmaktadır. Pojelerden 69 adedi tarım, 12 adedi hizmet sektöründe olup, 2016 yılında sene başı itibari ile 76 milyon lira 650 bin liradır. Ödeneklerin yüzde 80’ini de projelerde kullanıldı. Sene başından bugüne kadar projelerden 9 adedi tamamlandı. 21 proje devam ediyor ve 4 adet projenin de ihale aşaması devam ediyor” dedi.

GÖKBEL BARAJI YÜZDE 65 TAMAMLANDI

Çine’de inşaatı devam eden Gökbel Barajı hakkında bilgi veren Alp, “Bu baraj projesine 25 milyon lira harcama yapıldı. Yüzde 65 de fiziki gerçekleşme sağlanmış olup 2017 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir. Koçarlı Bağarası sulamasına, birinci kısımda 66 milyon lira harcama yapıldı. Yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlanarak 2017 yılında tamamlanıyor. Akçay Bozdoğan sulamada da yüzde 86 tamamlandı” diye konuştu.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu da kurumlarının Aydın’da 18 projeye devam ettiğini söyledi. Kuşadası-Davutlar arasında asfalt çalışmasının başlayacağını kaydeden Uraloğlu, “Ortaklar-Çamlık istikametine doğru çalışma başlıyor. Karacasu-Nazilli ve Kuyucak çalışmaları devam ediyor. Çine yolunda asfalt çalışması yaptık” ifadelerini kullandı.

AYDIN TEKSTİL ALANI PROJESİ ÇİZİM AŞAMASINDA

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Fen İşleri ve ASKİ olarak yatırımların toplam bedelinin 203 milyon lira olduğunu söyledi. 3-4 ay önce Aydın Tekstil alanının 107 milyon liraya kamulaştırıldığını hatırlatan Çerçioğlu, “Şu anda projesi çizim aşamasında. Kuşadası’nda 20 milyon liraya kamulaştırılan 12 dönümlük arazinin de projesi çizim aşamasında. Bu yıl 2 tane büyük yeri kamulaştırdık” dedi.

Mahallelere 4 milyon lira harcama yapıldığını ifade eden Çerçioğlu, “Asfalt çalışmalarına da 24 milyon lira harcandı. Yüzde 50’si tamamlandı. Batı-Doğu ilçelerine asfalt ve parke çalışmaları devam ediyor. Efeler’in Kemer Mahallesi’nde spor kompleksi de yüzde 20 tamamlandı. ASKİ tarafından ilçelere içme su şebekesi, atık su arıtma çalışmaları devam ediyor.

Toplantı, diğer kurumların projelerini açıklamasıyla tamamlandı.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun 2016 yılı 4. dönem toplantısına; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, yatırımcı bölge ve il müdürleri, meslek kuruluşları, oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler