Takip Et

SON DAKİKA

ASKİ’den vatandaşa iki ayrı hesap

11 Ekim 2016, Salı 11:30

     


İncirliova Belediyesi eski meclis üyesi Ayşe Varol, katı atık ücretleri konusunda ASKİ’nin vatandaşa iki ayrı hesap çıkardığını öne sürdü.

İncirliova Belediye Meclisi’nde 2009–2014 yılları arasında meclis üyeliği yapan Ayşe Varol, evine gönderilen 115 liralık katı atık makbuzunu ödemek için gittiği ASKİ veznesinde borcunun 186 lira olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. Borcun geçen yıla ait olduğunu öğrenen Varol, borçların tek seferde fatura edilmeyişine anlam veremediğini söyledi.

“NEREDEN İNANAYIM”

Varol, yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Katı atık ücretleriyle ilgili geçmiş döneme ait borcumun olup olmadığını öğrenmek için İncirliova Belediyesi’ne gittim. İlçe belediyesinden kontrol ettikten sonra sanayideki iş yerimizin 115 lira, evimizin de 115 lira borcunun olduğunu öğrendim. Gittiğim ASKİ şubesinde de borç, 186 liraya çıktı. Araştırmalarım sonucunda borcun 2015 yılına ait olduğunu öğrendim. 2016 yılında eve gönderilen makbuza bu eski borcun neden eklenmediğini de merak ediyorum. Bunun bizim borcumuz olduğuna nereden inanayım? 17 ilçe belediye başkanı da bu belgeyi kendilerinin göndermediğini söylüyor. O zaman bu belgeleri vatandaşa kim gönderdi? Gönderen ASKİ’yse vatandaşın gerçek borcunu toplu olarak neden göndermiyor? Borç faturada ayrı, ASKİ veznesinde ayrı çıkıyor. Vatandaşlarla muhatap olan ASKİ yetkilileri de bu konuya hakim değiller. Yetkililerin bu konu hakkında bizleri aydınlatmalarını istiyorum.” (GÖKHAN DÜZYOL)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler