Takip Et

SON DAKİKA

Ankara katliamı Söke’de protestoyla anıldı

11 Ekim 2016, Salı 09:23

     


Ankara'da geçen yıl 10 Ekim'de gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden 101 kişi, Söke’de Emek Kültür Sanat Platformu tarafından protestolarla, fotoğrafların üstüne karanfil konularak alındı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Emek Kültür Sanat Platformu, Ankara Garı önündeki patlamanın birinci yıl dönümünde, Cumhuriyet Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yaptı. Anma etkinliğine Söke Emek Kültür Sanat Platformu bileşenleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile CHP ve HDP'nin ilçe yöneticileri katıldı. Saldırıda ölenlerin fotoğrafları sıralanarak, üzerilerine birer karanfil bırakıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde açıklamayı platform adına DİSK Söke Temsilcisi Cemal Poyraz yaptı. Poyraz yaptığı açıklamada, "Eşimizi, kızımızı, oğlumuzu yitirdik. Beş yüze yakın arkadaşımız, kardeşimiz, canımız yaralandı. Bu alçakça saldırıda yaşamını yitiren her bir barış güvercinimizi buradan bir kere daha anıyoruz. Acımız taze, dipdiri, yüreğimiz yanıyor, yüreğimiz kanıyor. Dün Yüksekova'da ve Şemdinli'de gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına da başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Patlayan bombaların ve katliamların bu ülkenin kaderi olmadığını ifade eden Poyraz, şunları söyledi: "Tüm saldırı ve katliamları kınıyor ve lanetliyoruz. Sıkılan her kurşun, atılan her bomba ülkemizde barış içinde bir arada yaşama umuduna vurulan bir darbedir. Üst üste patlayan bombalar ve terör saldırıları ile ülkemizin içine sokulmak istenen karanlık sürece karşı barışın sesinin hakim kılınması şarttır."

Platform üyeleri, daha sonra terörü protesto ederek, alkışlar eşliğinde sessizce dağıldı. (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler