Takip Et

SON DAKİKA

Ege ve Marmara Baro Başkanları, Didim’de toplandı

11 Ağustos 2018, Cumartesi 14:57

     


Ege ve Marmara Genişletilmiş Bölge Baro Başkanları toplantısı, Aydın Barosu’nun ev sahipliğinde Didim’de gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Dikeni battığı yerden çıkaralım. Yapısal reform konuşulurken, yargının konuşulmamasını son derece yanlış buluyorum. Hiçbir yapısal reform yargıyı güvenilir kılmanın yerine geçmeyecektir” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) üç ayda bir düzenlediği Ege ve Marmara Genişletilmiş Bölge Baro Başkanları toplantısının onuncusuna Aydın Barosu ev sahipliği yaptı. Didim Aquasis Deluxe Resort ve SPA' da gerçekleştirilen Ege ve Marmara Genişletilmiş Bölge Baro Başkanları toplantısına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB yönetim kurulu üyeleri Av. Ahmet Şakir Uzun ve Av. Eyyüp Sabri Küçük, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, 18 ilin baro başkanı, baro başkan yardımcıları, genel sekreterler, saymanlar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, idare mahkemelerine hukuk fakültesi haricindeki fakültelerin mezunlarından hakim ataması yapılması, süratle artan avukat sayısı ve staj sorunları, stajyer avukatların sorunları, mesleğe dair sorunların çözüm önerilerinin TBB aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı’na sunularak acil hususlarda çözüm bulunmaya çalışılması, bir kısım OHAL kanun hükmünde kararnamelerinin yasayla düzenlenmesi nedeniyle OHAL düzenlemelerinin kalıcı hale gelmesi, baroların Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile denetlenmesi sorunu ve hakim ve savcıların yerlerinin değiştirilmesi konuları görüşüldü.

YARGININ GÜNDEMİ MASAYA YATIRILACAK

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, bu toplantının 3 ayda bir gerçekleştiğini belirterek, toplantıların birisinin Ege’de, diğerinin Marmara’da yapıldığını söyledi. Toplantılarda faydalı konular görüşülerek, faydalı sonuçların alındığını ifade eden Bozkurt, “Bugün Türkiye Barolar Birliği başkanımız Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu da bizimle beraber. Bugünkü toplantıyı biraz genişlettik, Akdeniz’den baro başkanlarımız ve Ankara baro başkanımız da aramızda. Bugünkü toplantımızın gündeminde ise ülkenin gündemine dair, yargının gündemine dair ve avukatlık mesleğinin sorunlarına dair konular var. Bunları masaya yatıracağız, görüş alışverişinde bulunacağız. Taleplerimizi ve düşüncelerimizi sonuç bildirgesiyle de kamuoyuna duyuracağız” dedi.

“TÜRKİYE’DE YAPISAL REFORMA İHTİYAÇ VAR”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, ise ülke gündemine ve yargının gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin gündeminde Türk Lirasının serbest düşüşü ve dolar ile avronun yükselişinin olduğunu belirten Feyzioğlu, Türk lirasının değer kaybının ekonomik kötüye gidişin bir sebebi olmadığını, ekonomik anlamda kötüye gidişin bir sonucu olduğunu söyledi. Dışarıdan Türkiye üzerine oynanan oyun olduğunu ifade eden TBB Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Çin’i tehdit ettiği zaman Çin Yuanı niçin serbest düşüşe geçmiyor. Almanya’yı veya Avrupa Birliği’ni tehdit ettiği zaman avro neden düşmüyor da Türkiye’ye olduğu zaman Türk Lirası düşüyor. Türkiye’de yapısal reforma ihtiyaç vardır. Türkiye’nin üretim ekonomisine geçmesi zorunludur. Üretim ekonomisine geçmek için yapılacak yapısal reform ise hukuktan geçmektedir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE DİKEN YARGIDAN BATMIŞTIR, YARGIDAN ÇIKARMAMIZ GEREKİR”

Türkiye hukukun üstünlüğünden taviz verdiği için ‘F’ tipi örgütün devleti işgal noktasına geldiğini vurgulayan Feyzioğlu, şunları söyledi: “Türkiye hukukun üstünlüğünden taviz verdiği için liyakatin yerini beceriksizlik almıştır ve sadakat adına sadece yapılanı doğrulayan ve alkışlayanların ruhuna dönüşmüştür. Türkiye’nin çıkışı dikeni battığı yerden çıkarmaktan geçmektedir. Türkiye’ye diken yargıdan batmıştır, yargıdan çıkarmamız gerekir. Üretim ekonomisine geçişin de bir tek yolu vardır, oda Türkiye’yi hukuki anlamda güvenilir bir ülkeye dönüştürmek, hukuku üstün kılmak. Hukuku üstün kılmanın da bildiğimiz tek yolu vardır, oda Hakimler Savcılar Kurulu’nu siyasi iktidarın denetiminden çıkarmaktır.”

“DİKENİ BATTIĞI YERDEN ÇIKARALIM”

“Türkiye’nin on binlerce namuslu, çalışkan, fedakar ve görevini layıkıyla yapan avukatı, hakimi ve savcısı vardır” diyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin eksiğinin güvenilir bir yargı sistemi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan TBB Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece kendi gibi düşünenleri değil, farklı düşünenleri de davet ederek neyi nasıl daha güzel yapabileceğimizi konuşalım. Bizi dinlesin, belki biz ikna oluruz, belki kendileri ikna olur. Bizi dinlesin, belki bir adım o gelir, bir adım biz gideriz. Türkiye yüzde 50’den değil, yüzde 100’den oluşuyor. Eğer bir süper güç, Türkiye’yi ekonomisiyle ve döviziyle tehdit ediyorsa, bu ciddidir. Yüzde yüzün kenetlenmesi gerekir. Bunu sağlamakta şuan Sayın Cumhurbaşkanımızın görevidir. Dikeni battığı yerden çıkaralım. Yapısal reform konuşulurken, yargının konuşulmamasını son derece yanlış buluyorum. Hiçbir yapısal reform yargıyı güvenilir kılmanın yerine geçmeyecektir.”

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen baro başkanları, toplantıya ev sahipliği yapan Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt’a şilt ve çeşitli hediyeler sundu. Açılış konuşmalarının ardından toplantı, basına kapalı olarak sürdürüldü. (EDİZ VERDİOĞLU)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler