Takip Et

SON DAKİKA

Söke Amerikan Kültür Kolejleri’nden velilere ve öğrencilere eğitim

11 Ağustos 2017, Cuma 18:33

     


Söke Amerikan Kültür Kolejleri velilere “Ergenlik Döneminde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” semineri verdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Amerikan Kültür okulları 5. ve 9. Sınıf öğrencilerine ve velilere “Ergenlik Döneminde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” semineri verdi. Seminer öncesinde öğrenci ve velilerle konuşan Okul Müdürü Mehmet Ünal, öğrencilerin okulda uyması gereken kurallardan bahsetti. Ünal, “Okula belirli bir puan altında öğrenci kabul etmiyoruz. Bu çocuklar sizin olduğu kadar bizim de çocuklarımız. Çocuklar için çalışırken önce velilerimizin disiplinli olmasını bekliyoruz. ‘Hadi oğlum git kitap oku’ diyoruz. Ama önce bizim okumamız lazım. Bu yüzden önce sizin disiplinli olmanız gerekiyor” dedi.

Velilerin dikkatle dinlediği seminerde Okul Müdürü’nden sonra Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç konuştu. Velilerle soru-cevap şeklinde konuşan Dr. Kalkınç, öğrencilerin sorumluluk sahibi ve alternatif çözümler üretebilmesi için öncelikle yaz dönemlerinde çalıştırılıp sorumluluk sahibi olmasını sağlamak gerektiğini söyledi. Kalkınç, “Tüm gün değil bir saat de olsa çocuk çalışsın. Sütleri dağıtsın, kafeteryada çalışsın. Sadece 1 saat. Yaşına göre de bunun zorluğu arttırılsın. Bu durum çocukların B planı olmasını sağlar. Eğer A planı olumsuz olursa en azından B planı olur” ifadelerini kullandı. (HASAN ALP ŞAHİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler