Takip Et

SON DAKİKA

Kızılay’da kesilen kurbanlar noter tasdikli

11 Ağustos 2017, Cuma 13:05

     


Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Aydınlı vatandaşlara çağrıda bulunarak ‘Kurban Bereketi Yıl Boyunca Sürsün’ sloganı ile vekaleten kurban kesim kampanyasına davet etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci tvDEN’de Yıldıray Yener’le Erkenden programının konuğu oldu. Türk Kızılay’ı 2007 yılından bu yana vekalet ile kurban kesim kampanyası düzenlediğini ifade eden pekmezci, kurban etlerinin 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını ifade etti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN GÖNÜLLÜ ELÇİSİ OLUYORLAR

İhtiyaç sahibi ailelerin sofralarına yardım elini uzatmaya devam eden Türk Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, “Bu yıl vekalet ücretlerimiz yurt içinde 735 lira, yurt dışında 500 lira olarak belirlendi. Türk Kızılay'ı, Kurban Bayramlarında vekalet verilen kurbanları, sahipleri adına mutlaka kesiyor ve etlerini mutlaka dağıtıyor. Aydın halkının daha da duyarlı olmasını Kurban Bayramı'nda kurban bağışı konusunda Kızılay'a destek vermesini bekliyoruz. İhtiyaç sahibi bir aileye un, şeker ve makarna verdiğinizde seviniyor ama et verdiğinizde daha çok seviniyor. Bunun için şubelerimiz kurbana daha fazla önem veriyoruz" dedi.

"İSLAMİ ŞARTLARA UYGUN KESİM YAPILIYOR”

Vatandaşların vekaletlerini vermiş olduğu Kızılay'ın, kurbanlıkları dini vecibelere uygun bir şekilde kesim yaptığını dile getiren Pekmezci, "Türkiye'de Et ve Süt Kurumu'muza ait kombinalarda kesim yapacağız. Kesim alanlarında Diyanet İşleri Başkanlığının vermiş olduğu din görevlisi kurbanların başında dualar okuyor. Veteriner hekimler hayvanları kurbanlık olup olmayacağını kontrol ediyor. Noter onayından geçiyor. Kesim yapılırken kurban vekaletini alan Kızılay çalışanı, listeyi okuyarak İslami şartlara uygun bir kesim yapılıyor. Kurbanlığın kesiminin bütün aşamaları videosu çekiliyor. Ayrıca bağışçıya kurbanı kesildiğinde mesaj atılıyor. 'Kurbanınız kesildi namazını kılabilirsiniz' şeklinde. Kesim yapıldıktan sonra vekalet veren kişiye, Türk Kızılay'ı teşekkür belgesi, çekilen video ve kurbanın etinden gönderiyor. Vekaletini veren kişinin aklında hiçbir tereddüt kalmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Aydın'da muhtarlar, okul müdürleri ve diyanet görevlileri tarafından verilen listelere göre ihtiyaç sahiplerine konserve etleri ulaştırdıklarını ifade eden Pekmezci, vekalet vermek isteyen vatandaşların (0 256) 225 15 54 numaralı telefondan, 168 çağrı merkezini arayarak veya www.kizilay.org.tr üzerinden kendilerinden ulaşabileceklerini sözlerine ekledi. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler