Takip Et

SON DAKİKA

Su alamayan site sakinleri eylem yaptı

11 Temmuz 2017, Salı 01:19

     


Kuşadası'nda Taş-Elit Sitesi'nin sakinleri, 10 gündür su alamadıklarını belirterek, duruma tepki gösterdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Taş-Elit Sitesi önünde toplanan site sakinleri, 10 gündür sularının akmadığı gerekçesiyle eylem yaptı. Site Yönetim Kurulu Başkanı Hüda Yeren, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 gündür susuzluk problemi çektiklerini söyledi. Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresine (ASKİ) başvurarak, sularının kesik olduğunu bildirdiklerini, bunun yanında Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Kaymakamlığına da dilekçe verdiklerini anlatan Yeren, şunları kaydetti: "ASKİ yetkilileri, sorunun elektrikle alakalı olduğunu belirtip AYDEM’e müracaat etmemizi istediler fakat AYDEM de bölgede böyle bir sıkıntılarının olmadığını beyan etti. Biz iki arada bir derede sıkışmış, mağdur bir pozisyondayız."

Yeren, her müracaat sonunda ASKİ'nin 3 tonluk su gönderdiğini ileri sürerek, "3 tonluk su gönderip depomuza boşaltıyorlar. Ben bu suyu 62 daireye nasıl paylaştıracağım. Ayrıca aradığımız zaman 'artık sizden yorulduk, bıktık gibi' söylemler geliyor." dedi.

Site sakinlerinden Gökhan Çakır ise şöyle konuştu: "10 gün önce sularımız tamamen kesildi. Telefon açtığımızda bizlere 'genel bir arıza var. Su size asla gelmez alt yapınızın değişmesi lazım' deniyor. Tamam da belediyeye ait altyapıyı bizim değiştirme imkanımız yok. AYDEM'den kaynaklı arıza nedeniyle basınç veremediklerini belirtiyorlar. Mağdurluğumuz diz boyu, tuvalet ihtiyacımızı benzin istasyonlarında karşılıyoruz. Tek diyeceğim 'Teşekkürler Özlem Çerçioğlu', başka da diyecek söz bulamıyorum.”

ASKİ'nin Kuşadası'ndaki yetkililerinden Ali Erşal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sorunun elektrik sıkıntısından kaynaklandığını savunarak, şunları söyledi: "Elektrikler kesilince ana su depolarda düşme yaşanıyor. Bu site de yukarıda bulunduğu için suyun tekrar depolanıp basılmasında sıkıntılar yaşanıyor. Kuşadası’nın yaz nüfusunu da göz önüne almak lazım. Sorunun giderilmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için tankerlerle devamlı su takviyesi yapıyoruz." (AA) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler