Takip Et

SON DAKİKA

“İyi esnaf, mağdur olmaz”

11 Temmuz 2017, Salı 15:14

     


Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Eski Başkanı Hulusi Akşit, “İyi esnaf, iyi sanatkar hiçbir zaman mağdur olmaz. Hepsi para kazanır. İşini iyi bilenler, doğru olanlar kazanır. Ben bir berberim. Siz tıraş oldunuz bir daha gelmediniz. Nedeni kendimde aramam lazım” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)                                                   

AYESOB Eski Başkanı Hulusi Akşit, tvDEN’de canlı olarak ekrana gelen ‘5G1K’ (5 Gazeteci 1 Konuk) programında gazeteciler, Mehmet Aydın, Faruk Aslan, Sercan Örün ve Cem Ulucan'ın sorularını yanıtladı. Birlik başkanlığı yaptığı dönemde Aydın’ın 8 milletvekili çıkardığını, kendisinin de ‘Aydın’ın 9'uzncu milletvekili’ olarak tanımlandığını anımsatan Akşit, “Ben de 9'uncu milletvekili gibi çalışmalar yaptım. Ankara’da pek çok siyasetçiyle toplantılarda bir araya geldim. Aydın’a hizmet adına ricalarda bulundum. Siyasi kavgaları anlarım ama Aydın’a hizmette birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“İDARECİLİKTE BABA OLMAK KOLAY DEĞİL"

Aydınlıların büyük çoğunluğunun kendisini varlıklı bir kişi sandığını belirten Akşit, “Hiçbir varlığım yok. Bir dikili ağacım yok. Ailemden hiçbir varlığım yok. Karakterimdir, çalanın peşinde oldum. 17 oda başkanını görevden aldım. İdarecilikte baba olmak kolay değil. Türkiye’nin yüzde 35’ine yakınına maddi, manevi yardımda bulundum. Birçok ilde divan başkanlığı yaptım. Benim yönettiğim hiçbir genel kurulda sorun yaşamadım. Bütün Türkiye’de sevgi, saygı ve itibar gördüm” değerlendirmesinde bulundu. Birlik başkanı olarak görev yaptığı dönemde esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm bulabilmek için gecesini gündüzüne kattığını söyleyen Akşit, “Gece 3 buçukta 4’te beni arayan çok oldu. Bağarası’ndaki sel felaketinden zarar gören üyelerimizi tespit ettik, 98 bin lira para dağıttık. Yapı Kredi Bankası sokağında tüp patladığında da esnafın yardımına koştuk. Çocuklarımıza burs verdik” dedi.

“DOĞRU OLANLAR KAZANIR”

Konuşmasında, esnaf ve sanatkarların sorunlarına da değinen Akşit, esnaf odalarından kaynaklı bir sorun olmadığını dile getirdi. Akşit, “İyi esnaf, iyi sanatkar hiçbir zaman mağdur olmaz. Hepsi para kazanır. İşini iyi bilenler, doğru olanlar kazanır. Ben bir berberim. Siz tıraş oldunuz bir daha gelmediniz. Nedeni kendimde aramam lazım” dedi. Zanaatkarların tümünün çırak sıkıntısı yaşadığını kaydeden Akşit, “Sanayidekilerin hepsi çırak arıyor. Kaportacılar beş yıldır çırak arıyor. Çoğu kapattı. Beş yıl sonra biz kaportacı da bulamayacağız, tıraş olacak berber de bulamayacağız. Aşçı yok. Bütün işletmelerde böyle bir sıkıntı var” dedi. Aydınspor 1923’e ilişkin açıklamalarda da bulunan Akşit, “Geri düşüş sorununu sokaklarda aramayın. Geri düşüş, idarecilerin hatasıdır. Bu borçları şu andaki başkanımız yaptı falan da demiyorum” sözlerine yer verdi.

“COŞ İLE ÇERÇİOĞLU’NU BEN BARIŞTIRDIM”

1978’den beri gerek Aydınspor 1966’da gerekse de Aydınspor 1923’de çeşitli yöneticilik görevleri üstlendiğini anlatan Akşit, “Bu kulübün daha da aşağılara düşmesine Hulusi Akşit olarak çok üzülürüm. Aydın’da en çok ben üzülürüm” dedi.

“Türkiye’de yetkili olsam bütün kulüpleri kapatır, şirket olun gelin derim. Para kazanmak için yapılıyor bu iş” diyen Akşit, bu işi en iyi İlhan Cavcav’ın yaptığını ifade etti.

Hulusi Akşit, eski Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu kendisinin barıştırdığını belirterek, şunları kaydetti:

“Hüseyin Avni Coş ile Özlem Çerçioğlu’nun kavgasını hatırlıyorsunuz. Beni Aydın’da üç beş büyüğümüz ziyaret etti. Dediler ki, başkanım bu işi ancak siz çözersiniz. Oturdum ve onlara şunu söyledim: İdarecinin kızma lüksü yok. Siz kahve içmeye gidersiniz belediyeye. Ya da başkanımız gelir. Orada her şeyi konuşursunuz. Birbirinize hakaret bile edin ama kapıyı açınca gülümseyin.”

Akşit, siyasete bakış açısıyla ilgili bir soruya da, “Bana gelen milletvekili adaylığı tekliflerini reddettim. Çünkü siyaset, benim kafamın yatmadığı bir konu” sözleriyle yanıt verdi. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     

 







 
Son Eklenen Haberler