Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da 15 Temmuz şehitleri anıldı

11 Temmuz 2017, Salı 14:22

     


Aydın Valiliği tarafından düzenlenen"15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Tellidede Mezarlığı’ndaki şehitlikte anma töreni düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da 15 Temmuz darbe girişimin birinci yılına özel anma programı düzenlendi. Aydın Valiliği’nin Tellidede Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlediği 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programına Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın milletvekilleri Abdurrahman Öz, Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Cavit Bircan Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, , Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, mülki amirler, şehit aileleri dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

"CANLARINI FEDA ETTİLER"

Şehitler için saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Adnan Menderes Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Yard. Doç Dr. Mustafa Aslan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşma yaptı. Aslan, “15 Temmuz hain darbe girişiminde kaybettiğimiz 249 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Ülkemize ve tüm insani değerlere ihanet eden FETÖ terör örgütü ülkemizi hedef aldı. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimiz sokaklara akın etti. Vatanını, namusunu ve inancını savunmak için canını feda etti” dedi.

ŞEHİTLERİN KABRİNE KARANFİL BIRAKTILAR

15 Temmuz sonrası demokrasi nöbetlerinde kuşaktan kuşağa aktarılacak bir destan yazıldığını kaydeden Aslan, ”Bu toprakların artı 249 şehit kanıyla daha sulandığı gündür 15 Temmuz. Sahiplerinin emriyle harekete geçen FETÖ’nün şehit ettiği kardeşlerimizi özlüyoruz ama işgal girişimini püskürtmüş olmanın gururuyla birbirimize çok daha sıkı sarılıyoruz. Aynı toprak üstünde yeniden toplanabilmenin gücüyle bakıyoruz ortak geleceğimize. Seküler, dindar, alevi sünni, kürt türk her kesimden milletimiz o gün sokaktaydı. Millet olarak bir olmanın gücünü 15 Temmuz bize göstermiştir. Malazgirt, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 249 şehit ve 2 binin üzerinde gazimizle tarihe bir not olarak düşülmüştür. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Törende daha sonra Vali Yavuz Selim Köşger şehitlik defterini imzalarken, Aydın müftüsü ÖmerKocaoğul şehitler için dua okudu. Tellidede Mezarlığı’ndaki törende son olarak protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

ŞEHİDİN ANNESİ FENALAŞTI

Tellidede Mezarlığındaki törenin ardından protokol üyeleri 15 Temmuz gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oteline düzenlenen saldırıda şehit olan Aydınlı polis Nedip Cengiz Eker’in Kemer Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit polisin annesi Güzel Eker’in feryatları yürekleri dağladı. Oğlunun mezarı başında fenalaşan acılı anne ambulansla hastaneye kaldırıldı. (FİLİZ ÖZDEMİR)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler