Takip Et

SON DAKİKA

Efe'nin anısına keşkek hayrı yaptılar

11 Haziran 2017, Pazar 10:43

     


Sultanhisar Atça Mahallesi'nde Atçalı Kel Mehmet Efe Heykeli önünde, kızanları tarafından yaptırılan 2 kazan keşkek, vatandaşlara dağıtıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ege Bölgesi'nde, ünlü Atçalı Kel Mehmet Efe'nin 10 Haziran ölüm yıl dönümü nedeniyle, Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği ve gönüllülerin katkılarıyla keşkek hayrı düzenlendi. Dernek Başkanı Abdurrahman Gümüş, ilk kez geçen yıl Sefa Özcan Gebeş tarafından başlatılan geleneği bundan sonra da sürdüreceklerini ifade etti.

Tavaslı Köpekçi Nuri Efe'nin hısım torunu Sefa Özcan Gebeş'in öncülüğünde ve hayırseverlerin de katkısıyla ilk kez geçen yıl yaptırılan keşkek hayrını bu yıl da sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği Başkanı Abdurrahman Gümüş, "Geçen yıl Sefa Bey'in başlattığı geleneği, bu yıl da dernek olarak biz öncülük ettik. Bundan sonra bu geleneği sürekli hale getireceğiz. Biz Atçalılardan derneğimizi katkı sağlamalarını talep ediyoruz. Dernek olarak daha değişik etkinliklerimiz de olacak" dedi.

“Biz bir kıvılcık çaktık, bu geleneğin geliştirilerek sürdürülmesini bekliyoruz” sloganı ile geçen yıl 10 Haziran'da ilk keşkek hayrını gerçekleştiren Sefa Özcan Gebeş, “Şimdiye kadar hiç düşünülmeyen Atçalı Kel Mehmet Efe anısına hayır yapmak bize nasip oldu. Bunun sahiplenilmesi ve geliştirilerek tekrarlanması beni mutlu etti. Resmi başvuruları yapılan derneğimizin bir an önce faaliyete geçirilip, Atça ve tarihimiz adına güzel işler ortaya koymak istiyoruz" diye konuştu.

Aydın'da yaşamış, 1800'lü yılların başlarında Aydın İhtilali'ne önderlik ettiği bilinen Atçalı Kel Mehmet Efe’nin mahalle girişinde bulunan heykeli önünde yapılan 2 kazan keşkek, Ramazan dolayısıyla paketlenerek vatandaşlara dağıtıldı. Aynı zamanda Atçalı Kel Mehmet Efe ve tüm ahirete intikal edenler için mevlidi şerif okutuldu. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler